Opskrift: Starter med wok og rispapir

Madglæde I ANDERS ”ÆDEDOLKEN” LANG

Start aftensmaden med en smag af asien

Giv aftensmaden en god start. Her får du opskriften på en smagfuld asiatisk-inspireret starter ret – wok med kylling, rejer og rispapir i lange baner

Starter med wok og rispapir

Pak choi, kylling og rejer

4 PERSONER

Udstyr: Wok, gasblus eller kogeplade

NGREDIENSER

200 g kyllingebryst eller inderfilet

MARINADE TIL KYLLINGEN

  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. østerssauce 1 spsk. soya
  • 1 spsk. jordnøddeolie 1 spsk. rød karrypasta
  • 200 g rå rejer
  • 1 spsk. jordnøddeolie 1 spsk. rød karrypasta
  • Bladene fra pak choi 1 spsk. jordnøddeolie

RISPAPIR CHIPS

En pakke rispapir. (Skal klippes i styk- ker på cirka 4×7 cm)

Ca. 2 dl solsikkeolie (eller jordnøddeolie) til at friture stege i.

Til pynt og anretning 2 spsk. sesamfrø

1 lime (saften herfra) Sriracha chilisovs Sriracha chilimayo

 

SÅDAN GØR DU

TILBEREDNING

  1. Bland ingredienserne sammen til marinaden til kyllingen. 2. Vend kyllingestykker i marinaden.
  2. Lad det gerne trække minimum et par timer på køl.
  3. Varm lidt jordnøddeolie op i wokken.
  4. Steg pak choi bladene i wokken i cirka 1 minut. Placerer derefter blade på tallerken.
  5. Steg rød karrypasta af i olien i 1 minut.
  6. Tilsæt den marinerede kylling og svits det til det er gennemstegt. Tag kyllingen af wokken og læg den i en skål. 8. Olien varmes op og den røde karrypasta brunes af i 1 minut.
  7. Nu steger du rejerne i 2-3 minutter. Læg de stegte rejer over i en skål.
  8. Hæld 2 dl olie i wokpanden og varm det op til 170°C – 180°C.
  9. Læg rispapir i olien en af gangen og lad det boble op. Tag det straks op igen. Fortsæt til, du ikke skal bruge flere.

ANRETNING

  1. Anret et stykke rispapir med et par stykker pak choi blade. 2. Læg et par stykker af det marinerede stegte kylling på.
  2. Pres limesaft henover anretningen.
  3. Drys til sidst med sesamfrø.
  4. Anret et stykke rispapir med et par stykker pak choi blade. 6. Læg et par stegte rejer ovenpå.
  5. Pynt med Sriracha chilisovs og Sriracha chilimayo.

Serveres straks!