Hyldeblomstsaft med brun farin

Madglæde | Dansukker

Nu, hvor sommeren nærmer sig, er det tiden at se på hvordan denne årstids dejlige frugter, bær og grøntsager kan anvendes. At lave saft, sylte eller bage er dejlige måder, hvorpå man kan nyde de mange smage af sommer eller bevare dem til efter sommeren. prøv denne opskrift med hyldeblomster, og få smagen af sommer på glas

Madglæde er lavet i samarbejde med Dansukker

Ingredienser

40 blomsterklaser
3 citroner
2 l kogende vand
17 dl dansukker sukker
3 dl dansukker Brun Farin
50 g citronsyre

Sådan gør du
  1. Kom de grundigt skyllede blomsterklaser i en spand eller stor skål. Skyl citronerne grundigt, og skær dem i tynde skiver.
  2. Læg citronskiverne på blomsterne.
  3. Bring vandet i kog, og hæld det over blomster og citroner. Tilsæt sukker, og rør, indtil det er blevet opløst. Rør citronsyren i.
  4. Dæk skålen til, og stil den koldt i 3 døgn.
  5. Hæld saften op i et saftklæde, og lad saften løbe af i 30 min. Hæld saften på rengjorte flasker. Opbevares i køleskab. Saften kan også fryses.

Annonce