Hjemmelavede & lækre – 2 x burgers

MADGLÆDE | LAURA SAHL

Laura har altid elsket den type mad, som hun kalder comfort food. Derfor er hun typen, der ofte finder nogle af de klassiske retter frem, og giver dem et frisk pift. Det har hun valgt at gøre med hendes version af først en klassisk bøfsandwich med sovs og en skøn og syndig cheeseburger. God appetit!

Bøfsandwich

INGREDIENSER, 4 PERS.

  • 4 brioche burgerboller
  • 600 g hakket oksekød (gerne friskhakket)
  • Ca. 8 spsk. remulade
  • 1⁄2 løg
  • 10-12 syltede rødbeder
  • 2 drueagurker
  • Løgringe (find opskriften
ved syndig burger)
  • 1⁄2 ltr. oksefond
  • 1 spsk. smør
  • 2 tsk. mel
  • 1 dl. fløde
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Salt og peber
  • Lidt kulør
  • 1 tsk. ketchup
  • 5 dråber engelsk sauce

Sådan gør du

Form 4 bøffer og steg dem på en brandvarm pande. Steg dem i 3-4 minutter på hver side (de må gerne være rosa indeni). Krydr dem med salt og peber og stil dem derefter til side. Nu skal saucen laves på den samme pande. Smelt smør på panden og drys mel på. Pisk grundigt og hæld oksefond på. Varm det godt igennem i cirka 10 minutter. Tilsæt nu fløde, dijonsennep, ketchup og engelsk sauce. Hæld kulør i, så den får lidt farve. Smag til med salt og peber. Kog saucen igennem imens du pisker i 5-10 minutter.

Hak løg, rødbeder og drueagurker i tern. Rist bollerne (eller lun dem i ovnen). Smør bollerne med remulade. Lig bøffen ovenpå, derefter sprøde løgringe, løg, drueagurker og rødbeder. Hæld til sidst rigelige mængder brun sauce over og server straks.

Syndig burger

INGREDIENSER, 4 BURGERE:

  • 4 brioche burgerboller
  • 600 g hakket oksekød (gerne frisk hakket)
  • En pakke god bacon
  • 4 skiver god cheddarost
  • 2 tomater
  • 1⁄2 agurk
  • Crisp salat, eller iceberg
  • 1 rødløg
  • 3 dl mayonnaise
  • 1 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 1dl mel
  • 1 æg
  • 3 dl panko-rasp
  • Olie til frittering

Sådan gør du

Steg bacon sprødt og lig det på et stykke fedtsugende papir. Form 4 bøffer, og steg dem på en brandvarm grillpande. Jeg bruger altid grillpande, når jeg skal lave bøffer til burgere. Det giver bare en helt anden grillsmag, end en almindelig pande. Hvis man har mulighed for at grille året rundt, vil jeg anbefale at grille dem. Men en grillpande fungere også rigtig fint. Steg dem hårdt på den ene side i 3 minutter. Vend dem og drys salt og peber på, lig derefter ost på, og stil en almindelig pande ovenpå grillpanden, det er vigtigt at panden er større end grillpanden, så den fungere som et låg. På denne måde, får man en god røgsmag til bøfferne og osten smelter. Steg dem på den anden side i 3-4 minutter. Tag bøfferne af grillpanden og lad dem trække i 10 minutter. Jeg synes bøfferne skal være rosa indeni.

LØGRINGE:

Skær løg ud i ringe, cirka 1 cm tykke. Varm olie op i en lille tykbundet gryde. Jeg brugte en halv flaske solsikke, men det afhænger meget af størrelsen på din gryde. Jeg anbefaler, man bruger en lille. Skil løgringene fra hinanden, og vend dem først i mel, derefter æg og til sidst i panko-rasp. Fritter løgringene i den varme olie. Tag dem op, når de er gyldne og sprøde. Lig dem på et stykke fedtsugende papir.

Hak hvidløg fint, og bland det sammen med mayonnaise. Stil skålen på køl indtil burgerne skal samles. Skær tomater, agurk og rødløg ud i fine skiver. Skær salat ud i stykker, der passer til burgerbollernes størrelse. Rist eller varm brioche burgerbollerne i ovnen.

Saml nu burgeren. Jeg startede med mayonnaise, salat, bøf, agurk, tomat, rødløg, løgringe og til sidst bacon. Server burgeren med pommes frites eller ovnkartofler.