At investere i mennesker holder hjulene igang

SMÅ JOB MED MENING | Semler Retail

Ikke kun de blankpolerede biler i Semlers showroom har wow-effekt. Aalborgs største bilforretning satser på mere end hestekræfter, de investerer i menneskers mulighed for at være del af et arbejdsfællesskab. Marc, Emil og Katia er ansat via Små Job Med Mening, og dét skaber en merværdi for alle

Benzin og socialt ansvar i blodet

Da Nils hørte om Små Job Med Mening, var hans eneste problem, at han ikke havde hørt om det noget før. Sådan blev filialchefen for Volkswagen, Audi og Skoda på Ny Kærvej hurtigt en del af Små Job Med Menings task force; et netværk af erhvervsledere, som fortæller flere aalborgensiske virksomheder, at socialt ansvar og sunde bundlinjer kan forenes. Nils ansatte selv tre nye medarbejdere i timelønnede småjobs via konceptet.

– Jeg ville være i et netværk, hvor det ikke handlede om: ”Jeg sælger det, hvad sælger du?” Små Job Med Mening giver værdi på rigtig mange forskellige planer, og så skal vi huske på, at vi er jo en lokal arbejdsplads, selvom vi er del af en stor bilkoncern. Vi har 115 ansatte, som alle er herfra. Vores kunder er lokale kunder. Og alle kan relatere til nogen, som ikke har det så nemt. Det kan mine medarbejdere også, fortæller Nils og åbner døren til Semlers klargøringsværksted, hvor 24-årige Marc lægger sidste poleringshånd på en brugt VW Up.

Blanke biler og sunde bundlinjer

Marc har været ansat en måned og går med stor iver til opgaven med at klargøre nye og brugte biler hos Semler. Med 3,5 tusind solgte biler sidste år, er der nok arbejde at fordele.

-Rigtig meget i konceptet Små Job Med Mening handler om at finde de opgaver, der er, og vi kan bare se, at i nogle opgaver, giver det faktisk bedre mening at tage nogen, der i gåseøjne vil sætte mere pris på det. Jeg kan have en opgave, der tager 10 timer om ugen, så kan jeg sige: ”Dig, du får den her opgave”, og så himler de med øjnene. Så tager jeg en her: ”Kunne du tænke dig den her opgave?” ”JA, det betyder alt for mig”, – hvorfor så ikke kigge den vej?, spørger Nils og forklarer, at den strategi giver luft i hverdagen og værdi på bundlinjen.

En ekstra hånd i ryggen op ad bakken

Marcs fuldtidsstilling er et særsyn i konceptet Små Job Med Mening, hvor de timelønnede småjobs ellers dækker uløste opgaver ned til få timer om ugen. Sådan et småjob har Emil. Han arbejder i Semlers reservedelslager, når han ikke passer sit skoleforløb eller tager hensyn til sin lungesygdom. Som erhvervsmentor for Emil har Nils motiveret ham til at forfølge drømmen om en elevplads inden for lager og logistik, så der er et langsigtet mål med skoleforløbet. For Nils handler en bilforretning også om menneskelige relationer:

– Som lokal arbejdsplads har vi en rummelighed til at sige; jamen det kan godt være, at du skal have en ekstra hånd i ryggen, når vi skal op ad bakken, men det er okay, vi skal nok komme i mål. For det er jo en fordel ved at have en stor arbejdsplads; der er plads til at få lært nye op, og vi ansætter ikke nogen af velgørenhed. Det gør vi, fordi der er brug for deres arbejdskraft og den værdi, de bringer med, afslutter Nils.

I dag har Emil planer om lejlighed og elevplads, og lungekapaciteten er steget fra 33 til 96%. Marc har fundet sit drømmejob hos Semler og venter på at tage et kørekort. Når corona-restriktionerne ophæves kan Katia vende tilbage til sit småjob i Semlers kantine. I øvrigt sparer Marc sammen til en bil, og Nils nævner medarbejderfryns. Sådan drejer hjulene rundt, når bilforretninger investerer i mennesker, og mennesker investerer tilbage i biler.

EMIL
Nils spottede Emil til Små Job Med Menings erhvervsevent Måltid Med Mening. Dengang var Emils liv sat standby pga. lungesygdommen. Nu har Emil fremtidsdrømme.
KATIA
Vi har tidligere bragt historien om Katias småjob i Semlers kantine. Lige nu venter hun på at genoptage arbejdet, når corona-situationen igen gør det muligt.
MARC
Marcs venner vil gerne have ham til at polere deres biler, og hans familie er stolte af hans første rigtige job. Selv nyder han at få noget mere fornuftigt ud af dagene.

HVAD ER SMÅ JOB MED MENING?

Små Job med Mening er virksomhedens nemmeste vej til at få løst helt konkrete opgaver få timer om ugen og tage socialt ansvar samtidigt. Få din næste medarbejder på faktura og gør en forskel.

Læs mere på www.job-fokus.dk eller Kontakt vores job – og rekrutteringsservice JobFOKUS

PETER LAURITSEN, seniorkonsulent, peter@job-fokus.dk, tlf. 61 15 87 83

SOFIE MØLLER JOHNSEN, rekruttering, sofie@job-fokus.dk, tlf. 40 12 36 66

RASMUS VESTERGAARD PEDERSEN, rekruttering, rasmus@job-fokus.dk, tlf. 24 94 44 07