Chili Con Carne med tilbehør

Tekst og foto Laura Sahl

Chili con carne | Foto Laura Sahl
Chili Con Carne

2 tsk spidskommen
1 tsk kanel
1 tsk tørret koriander
1 tsk tørret chili
En pakke oksekød
3 spsk olie
2 løg
2 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
3 spsk oksefond
1 dåse bønner
30 g mørk chokolade
Salt og peber

Varm olien op i en gryde, tilsæt spidskommen, kanel, tørret koriander og hvidløg. Lad det stege et par minutter og tilsæt derefter fint hakkede løg, lad det stege et par minutter, og tilsæt derefter oksekød. Brun oksekødet godt af, tilsæt nu hakkede tomater, oksefond og mørk chokolade. Smag til med salt og peber. Hvis man ønsker retten stærkere, tilsættes der mere chili. Skyld bønnerne i en si, under koldt vand, og hæld dem over i retten.

Guacamole

2 avocado
½ rødløg
1 tomat
1 fed hvidløg
Limesaft
Salt og peber

Hak rødløg fint. Halver tomaten, og fjern saft og kerner, hak den derefter meget fint. Hak hvidløg. Halver avocadoerne og fjern stenen derfra. Mos avocadoerne i en skål og vend de reserene ingredienser deri (persille efter smag, jeg synes personligt, at det er dejligt, med mange krydderurter). Pres limesaften deri, og rør det godt sammen. Smag til med salt og peber.

Syltede rødløg

2 dl eddike
2 dl sukker
1 rødløg

Varm eddike og sukker i en gryde. Skær rødløget ud i tynde både. Når sukkeret er smeltet i eddiken, tilsættes rødløg. Lad det simre 10 minutter på lav varme, og stil det derefter på køl. Si lagen fra, inden servering.

Topping til retten

Fintsnittede forårsløg (gerne det grønne, i toppen)
Bredbladet persille
Cremefraiche
Salsa
Taco chips