Rabarbertærte med hyldeblomstcreme

Tekst & Foto Line Kilsgaard

INGREDIENSER:

MØRDEJ:
300 g. hvedemel
100 g. flormelis
150 g. blødt smør
1 æg
2 nip salt

MANDELMASSE:

100 g. finthakkede mandler eller mandelmel
70 g. sukker
70 g. blødt smør
1 æg
1 nip salt
1 spsk citronsaft
ca. 10 rabarberstængler

HYLDEBLOMSTCREME:

100 g. fløde
200 g. hvid chokolade
10 hyldeblomst-skærme

FREMGANGSMÅDE

MØRDEJ:

Kom alle ingredienserne ned i en skål og ælt dejen sammen. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom nu dejen i en frysepose og på køl i 30 minutter.

Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul nu dejen tyndt ud med en kagerulle – cirka 2-3 mm. Sørg hele tiden for, at dejen er til at flytte, så den ikke sætter sig fast på køkkenbordet. Rul tærten op på kagerullen og flyt den over på tærteformen. Tryk dejen fast langs kanterne og fjern overskydende dej. Kom nu mørdejen på køl, mens du laver mandelmassen.

Når man arbejder med mørdej er det vigtigt, at man behandler dejen varsomt. Hvis man ælter dejen for meget, får man en bund, der er hård og ikke sprød!

MANDELMASSE:

Blend alle ingredienserne sammen og fordel massen i tærteformen. Skær rabarberne i fine stykker og kom dem ned i tærteformen og tryk let. Bag tærten i en 160 grader varm ovn i ca. 30 minutter.

Køles helt af inden den tages ud af formen.

HYLDEBLOMSTCREME:

Kom fløde og hyldeblomstskærme ned i en kasserolle og varm op lige til kogepunktet. Sigt den varme fløde og kom den ned til den hakkede hvide chokolade og rør rundt. Kom cremen i en sprøjtepose med en rund tylle og kom cremen på køl i min. 3 timer.

Pynt kagen med roser og hyldeblomst! God appetit!