Ny maritim legeplads i Aalborg Vestby

Pressemeddelelse

Torsdag den 14. juni 2018 indviede Springeren, som er Aalborgs maritime oplevelsescenter, en helt ny maritim legeplads med navnet Aalborg Minimarina. Projektet har kostet halvanden million kroner, og skal være med til at udbygge Springerens oplevelsessortiment og introducere flere aktiviteter til de mindste.

Fra den 14. juni 2018 kan Aalborg Vestby glæde sig over at have fået en helt ny legeplads til børn og barnlige sjæle – Aalborg Minimarina. Det er Springeren, som er et oplevelsescenter med fokus på det maritime Danmark og den danske søfart, der står bag projektet.

Det var Claus Hald Andreasen, som er Fondskoordinator for Spar Nord Fonden, der klippede snoren til den nye legeplads. Samtidig poppede sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl sammen med administrerende direktør for Aalborg Havn Claus Holstein champagne, og Springerens direktør kan således glæde sig over, at oplevelsescenteret nu kan tilbyde endnu en oplevelse til sine gæster:

– På Springeren vil vi gerne involvere og overraske vores gæster, og derfor har vi de seneste år haft stor fokus på en højere grad af interaktion med de besøgende. Det skal Aalborg Minimarina bidrage til. Her kan gæsterne sejle med små både i vores bassin, og børn kan lege sørøvere på legeskibet – de får altså en rigtig god maritim oplevelse, lyder det fra Mads Sølver Pedersen, som er direktør for Springeren.

Skibet blev indviet med champagne

Den nye legeplads består af et stort, flot legeskib med tilhørende sandkasse, der forventes at blive et hit blandt museets mindste gæster. Legepladsen er desuden lavet i forlængelse af et stort bassin, hvor besøgende kan sejle med fjernstyrede modelbåde, som de selv kan medbringe eller leje af museet.

– Der er rigtig mange børnefamilier, som besøger os her på centeret, så vi synes, at et legeskib var helt perfekt for os. Sidste år havde vi over 100 børnefødselsdage, og vi havde flere gange udsolgt af lokaler i løbet af efteråret. Så vi håber da, at endnu flere børnefamilier vil komme på besøg, når Aalborg Minimarina nu står færdigt, lyder det fra en tydeligt stolt direktør, som derudover fortalte, at han er meget tilfreds med legepladsen, som er designet og bygget af legepladsleverandøren Uno Uniqa.

Efter indvielsen var Springeren vært for en frokostbuffet, hvor der også blev holdt tale. Der var højt humør blandt de inviterede gæster og de ansatte hos Springeren, som nu glæder sig til at besøgende børn og voksne kan få glæde af centerets nye faciliteter.

– Med Aalborg Minimarina udbygger vi vores oplevelsessortiment, så vi kan give folk i alle aldre en god oplevelse. Familier kan medbringe deres egen mad, som de kan grille på vores gasgrill, mens ungerne leger på skibet, slutter Mads Sølver Pedersen

Spar Nord Fonden, A.P. Møller Fonden, Lauritzen Fonden og Aalborg Kommune har alle ydet støtte til projektet, som har kostet 1,5 millioner kroner.

Den nye legeplads er åbnet på adressen Vestre Fjordvej 81 i Aalborg Vestby som en del af oplevelsescenteret.