Pavlova med blåbærmousse

Sommarfolder och Webbilder

(I samarbejde med DanSukker)

 

Luksus-pavlovatoppe med blåbærmousse er en dessert, som kan laves både vegansk og traditionelt. Pavlovaen og blåbærmoussen smager lige godt i begge udgaver

 

Ingredienser

Pavlova

  • 4 æggehvider
  • 3 dl Dansukker Bagesukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. majsstivelse

Blåbærmousse

  • 200 g blåbær
  • 1 1/2 dl Dansukker Syltesukker
  • 3 dl piskefløde

Sukker med smagstilsætning

Forvarm ovnen til 100°C.

Pisk æggehviderne til fast skum, og tilsæt halvdelen af bagesukkeret under fortsat piskning. Tilsæt resten af sukkeret. Pisk blandingen til en fast marengs, og vend derefter i vaniljesukker og majsstivelse.

Hæld marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt 8 runde marengs ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav et lille hul i midten af bagepapiret. Bag marengsene nederst i ovnen ca. 2 timer. Sluk for ovnen, og lad marengsene blive stående.

Forbered blåbærmoussen imens. Kog blåbær og syltesukker i en gryde i ca. 4 minutter. Hæld blandingen over i en skål og stil blandingen i køleskabet i 1-2 timer, indtil den er helt kold.

Pisk fløden let i en skål og vend den i den kolde blåbærgelé lidt ad gangen. Stil moussen i køleskabet i ca. 30 minutter. Pisk derefter moussen op, så den får en tykkere konsistens.

Lav en lille fordybning i den færdigbagte Pavlova, fyld blåbærmousse i med en sprøjtepose eller en ske. Drys med lidt sukker med smagstilsætning.

Tip! Vill du have en vegansk dessert, så anvend 1 1/2 dl kikærtelage fra en dåse kikærter, 2 dl bagesukker, 1 tsk. vaniljesukker og 3 spsk. Majsstivelse til pavlovaen og 3 dl plantebaseret fløde i blåbærmoussen. Si kikærterne fra, så kun lagen er tilbage. Pisk lagen let i en skål, og tilsæt derefter bagesukker lidt ad gangen under fortsat piskning. Øg hastigheden efter et stykke tid. Pisk blandingen til en fast marengs, og vend derefter vaniljesukker og majsstivelse i.