Mini cheesecake med ricotta og pebernødder

Madglæde | Ostesnak

Når julen er bag os, men der stadig er nogle pebernødder i kagedåsen kan du give dem nyt liv som bunde til disse små ricotta-honning cheesecakes, hvis ministørrelse vist passer meget godt til starten af januar, ligesom Camilla fra Ostesnak gør. Har du en rest syltede kirsebær, kan de give det sidste touch til de små cheesecakes.

MINI CHEESECAKE

INGREDIENSER, 12 stk.

  • 150 g pebernødder, blendet
  • 75 g smør, smeltet
  • 250 g ricotta
  • 100 g crème fraîche
  • 1⁄2 dl honning
  • 
3 æg
  • 
1 citron, saft og fintrevet skal
  • 25 g mel
  • 
evt. syltede kirsebær

Sådan gør du

Bland de blendede pebernødder med smeltet smør og fordel i 12 små forme fx muffinforme. Pres godt ned i formene med fingrene og bag dem ved 180 grader i 10 minutter. Afkøl let.

Rør ricotta sammen med crème fraîche og honning.
 Rør et æg i ad gangen, og til sidst citronsaft, -skal og mel.

Fordel ricottamassen i formene og bag i ca. 35 minutter til de gyldne, og ostemassen er gennembagt.

Servér lune eller afkølede, evt. med lidt syltede kirsebær på toppen.

Tip: Har du ikke pebernødder, kan du også bruge digestivekiks.

CAMILLA FRA OSTESNAK

Jeg hedder Camilla Bojsen-Møller og som selvstændig ostekommunikatør og bare vild med ost, kredser både arbejde og det næste måltid non-stop omkring ost.

Siden år 2000 har jeg arbejdet med kommunikation og marketing af ost, fra 2012 har jeg blogget om ost, og i marts 2015 udgav Samvirke min bog ’OST på bordet’.

Det lyder måske ensformigt, men sådan oplever jeg det ikke.

Tværtimod bliver jeg til stadighed fascineret af osteverdenens rige mangfoldighed – til trods for, at det stort set hver gang begynder med de samme få ingredienser (mælk, mælkesyrekultur, osteløbe og salt).