Zirkus Nemo er stadig på toppen efter 25 år

Tekst: Betine Brix / Foto: PRESSE & Betine Brix

At Søren Østergaard ER Zirkus Nemo er der nok ingen, der er i tvivl om. De sidste 25 år har vi haft dejlige grineflip, når vi oplever Smadremanden forulempe publikum med grimme eder og kommentarer om grimt tøj og dårlig hårstil. Vi elsker, når Bager Jørgen danser med spandauere eller koteletter til smuk klassisk musik og forsøger at oversætte til gebrokken sludre-engelsk for alle de udenlandske publikummer. Gysen går gennem kroppen, når Kim Tim alias Mr. Magic fra Rødovre, på sin helt egen lummerliderlige måde tryller blandt andet en billardkø ud af gylpen på sine bukser.

 

 

 

 

Persongalleriet hos Zirkus Nemo er stort, og gennem årene har Søren Østergaard løbende udviklet nye fremragende og tidssvarende karakterer.

 

Vi var med, da Zirkus Nemo fejrede 25års jubilæum i et varmt telt i Fjordmarken, Aalborg. Forestillingen startede med en flot fødselsdagskage, hvor ingen ringere end Bager Jørgen var spærret inden i – vi fik dog lovning på, at vi ville se mere til ham senere, når han var kommet af med kage-kostumet.

Den første person vi mødte i persongalleriet var Europas sidste røde pølse aka. Ove Rudolf. Igen en sjov og underlig person, hvor vi hørte om hans familie, der havde været røde pølser i flere generationer. Denne karakter viser, hvor krøllet Søren Østergaards hjerne er! Hans hjerne formår at lave fine parodier på personer, som vi kender fra vores dagligdag. Jeg genkender for eksempel Målermanden og Smadremanden fra min egen omgangskreds og det er virkelig morsomt!

Jeg genkender det barnlige, egoistiske og selvbedraget hos karaktererne og det er dét, der er så sjovt.

 

 

Mellem gensynene med de velkendte Søren Østergaard-personager mødte vi også nogle fantastisk dygtige internationale akrobater og jonglører. Det var nervepirrende akrobatik fra Isabela y Ernesto, jonglørerne Strahlemann & Söhne, akrobatparret Duo Kvas (som har været med tidligere) og Duo Solys.

Søren Østergaard udvælger artisterne nøje hvert år og det kan man mærke. Artisterne leverer et forrygende show, hvor oplevelsen er smuk og anderledes nærværende.

 

Op til pausen kommer Trine Pallesen og synger smukt ‘For your eyes only’ og det var en dejlig afslutning på 1. del af showet.

Jeg håbede på at se endnu mere til Trine i 2. halvdel – måske hun endda ville være en karakter i manegen sammen med en eller to af det oprindelige. Men det skete desværre ikke.

Trine Pallesen hylder Zirkusdirektør Søren Østergård med sang for de 25 år med Zirkus Nemo

Trine så vi først til slut, hvor Søren Østergaard selvfølgelig skulle hyldes. Han blev placeret i en guldstol og modtog publikums og medvirkendes hyldest med diverse hyldestsange. Det var smukt og rørende.

Tak til Søren Ø for nyfortolkning af cirkus, tak for at gøre cirkus til en anderledes og interessant oplevelse kun for os voksne – tak for at se, at kombinationen mellem humor, akrobatik og tossede karakterer giver succes! Tak for 25 virkelig gode år i teltet! Tak fordi, du gider fortsætte!

 

Efter nogle dejlige timer i Zirkusteltet med Søren Ø & Co. var man i godt humør og rig på god og flot underholdning.

 

Derfor bliver det 6 stjerner herfra.

 

Zirkus Nemo

Lørdag 1. juni 2024 kl. 16.00

Fjordmarken, Aalborg

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*