P3 Guld, sølv eller bronze

Tekst Catrine Knøsgaard og Foto Agnete Schlichtkrull

 

 

Der er ingen tvivl om, at vi i tiden hungrer efter oplevelser, hvad end det er musikalsk eller ej. Og måske påvirker det også ens dømmekraft en smule, når man endelig sidder på stolerækkerne i Musikkens Hus, hvor lysene er tændte, bassen banker og man er sammen. Hver for sig selvfølgelig, men med flere mennesker end man har været i over seks måneder. Det kan for en stund minde om ”normalen” og så alligevel ikke, for hvert andet sæde står tomt, om man må ikke rejse sig for at danse til musikken, selvom det måske sitrer i hele kroppen under dele af showet. Så man må nøjes med at rocke til musikken på bedste vis, mens bagdelen bliver i sædet.

Aftenens show lægger hårdt ud med den kontroversielle rapper, Tessa, som var nomineret til årets talent. Iført rødt lak og læder indtog hun scenen med et hold kvindelige dansere. Det er som en taget ud af en lummer film, hvor hun er den herskende dominatrix, der har spændt manden op på hænder og fødder. Måske ikke så overraskende, hvis man lytter til teksterne af hendes musik, som mere eller mindre minder om en kvindelig udgave af Suspekt.

Tessa til P3 Guld 2020

Efter Tessas åbning dukker aftenens vært, Pelle Peter Jencel op på podiet, hvor han byder velkommen, og fortæller om aftenens program. Showet skal afvikles over halvanden time, og på den tid skal der uddeles tre priser, otte kunstnere skal på performe og der skal indimellem være tid til præsentationer af aftenens nominerede. Det format får det hele til at virke meget slag i slag, og efterlader ikke plads til overraskelser i form af indslag. Man ved jo godt, hvis man har set P3 Guld før, at der hvert år kommer en ”ukendt kunstner”, så det hele bliver en kende forudsigeligt. Og humoren var desværre ikke tilstede. Pelle Peter formåede i hvert fald ikke at ramme publikums lattermuskel med hans til tider lidt indforstået musik-nørde-humor. Måske forstår vi nordjyder bare ikke de der tjøbenhawneres humor.

Vært Pelle Peter Jencel ved P3 Guld 2020

De næste kunstnere til at gå på scenen var begge nomineret til P3 Prisen. Først Clara med ”Girl Like You”. Hun blev efterfulgt af ArtigeArdit, som på en eller anden måde skiller sig ud fra alle de andre kunstnere i hans genre. Han formåede på fin vis at mixe to hits; ”Den Værste” og ”ELVIS”. Både Clara og ArtigeArdit er talentfulde upcoming kunsterne, der dog i ikke formåede at høste nogle priser.

Aftenens første pris, P3 Lytterhittet, stod mellem Jada, Jung, og Lord Siva. Prisen er lytterbestemt og afspejler den musik og de kunstnere P3’s lyttere kan lide. Ikke særlig overraskende fejrede storhittende Jada de andre af vejen, og løb med prisen for ørehængeren ”Nudes”.

Blandt aftenens andre optrædende var nordjyske Ganger. Et band bestående af tre kvinder og to mænd med kryptiske tekster og en anderledes harmonisk lyd. De skiller sig virkelig ud i forhold til, hvad man ellers forventer af nutidens musik. Men når man hører Ganger, går tekst og lyd på en eller anden måde op i en højere enhed. Det gjorde det også til P3 Guld, hvor de formåede at sammenkoble sangene ”Pumper Mama” og ”Bye Bye”. Ganger var ikke kun på scenen for at optræde til P3 Guld 2020, de vandt også årets Talent Pris over Tessa, Joyce, og Patina.

Ganger til P3 Guld

Suspekt, som er kendt for deres hårde stil og frække tekster, havde inviteret en speciel gæst med til deres optræden ved P3 Guld i lørdags. Ikke en gæst som man kunne forvente af dem. Men hvis man har lyttet til deres seneste album, ved man også at Anne Linnet gæster Suspekt på sangen ”Lykken kommer”. Ligeledes gjorde hun til aftenens prisuddeling, hvor hun kickstartede aftenens optræden med de ellers energiske drenge fra Albertslund. Jeg er stor Suspekt-fan, og havde set frem til den enorme energi, de normalt fylder festivaler og koncertsale med, men den var simpelthen ikke til stede, og aftenens optræden virkede flad og energiforladt. Et andet sangvalg havde måske sparket mere til publikum og løftet stemning i Musikkens Hus.

Suspekt og Anne Linnet til P3 Guld

Sidste prisuddeling var hovedprisen,P3 Guld Prisen. Den pris alle kunstnere, der bliver spillet på P3 vil have fingrene i. Endnu engang her var det Jada, der løb med prisen. Hun er dermed den første kvinde nogensinde til at vinde to priser under samme show og den første kvindelige artist, der har vundet alle tre, da hun sidste år løb med P3 Talentet.

At Jada skulle løbe med den sidste pris passede perfekt ind, idet Pelle Peter og P3 tidligere på aftenen gerne ville slå et slag for den manglede deltagelse af kvindelige artister nomineret i musikbranchen, men det ser endelig ud til at være vendt.

Efter en aften i selskab med P3, Pelle Peter, Tessa, Clara, ArtigeArdit, Ganger, Suspekt, Anne Linnet, Joyce, Kesi og Hans Philip, stod hele aftenen til at runde af med P3 Gulds helt store vinder, Jada. Hele Danmarks ”veninde” viste igen igen, at talent findes i alle farver, former og størrelser, da hun lukkede og slukkede P3 Guld i Musikkens Hus i Aalborg.

Jada til P3 Guld 2020 da hun fik overrakt P3 Prisen.

Blev min dømmekraft tryllebundet af at sidde i salen, da P3 Guld løb af stablen? Ingen tvivl om det. Havde jeg ikke kunne høre og mærke musikken, og i blot siddet hjemme i sofaen, havde jeg med stor sandsynlighed skiftet kanal, for showet manglede energi fra både vært, kunstnere og publikum.

Med som udgangspunkt giver jeg P3 Guld 4 små stjerner, og 3, hvis jeg ikke havde oplevet det live.