Crispy Chicken Burger med Big-Mac dressing

Denne burger, er en klar favorit, når det handler om hyggeaftener med god film på sofaen, tømmermænds-mad, eller hvis man virkelig bare har lyst til noget virkelig god greasy-food. En lille ekstra detalje ved denne Crispy Chicken Burger er, at jeg har lavet en hjemmelavet Big-Mac dressing! Så bliver det ikke bedre, vel?! I får opskriften på hele herligheden, og i kan godt glæde jer til den første bid. 

Crispy Chicken bøffer:

  • 1 pakke kylling fars (der er til 3 store eller 4 små bøffer)
  • 4 håndfulde knust cornflakes
  • 1 æg
  • 1 dl mel
  • Rigeligt olie!

Big-Mac dressing: 

  • 4 dl god Mayo (gerne hjemmelavet, eller hellmann’s)
  • 2 tsk paprika
  • 2 spsk sød gul sennep
  • 2 drueagurker
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • Salt og peber

Andet:

  • 1 pakke briocheboller (jeg køber dem på frost i Føtex, de kan klart anbefales)
  • 1 pakke krølsalat
  • 2 store tomater
  • 1 rødløg

Fremgangsmåde:

Crispy Chicken bøffer:

Form bøffer af farsen og vend dem i mel, æg og knust cornflakes. Steg dem derefter i rigeligt olie på en varm pande, til de er gyldne og sprøde.

Dressing:

Hak drueagurker, løg og hvidløg i meget små tern. Og bland det derefter sammen med de øvrige ingredienser.

Skyl salaten, skær tomater og rødløg i skiver. Varm briochebollerne i ovnen, ikke for længe, de skal bare blive bløde og lune.

Smør bollerne med den lækre Big-Mac dressing og saml den, med de sprøde bøffer, salat, tomat og rødløg. Jeg lavede små ovnbagte kartofler dertil, men pommes frites, er også en sikker vinder.

 

Velbekomme!