Crispy Chicken Burger med Big-Mac dressing

Denne burger, er en klar favorit, når det handler om hyggeaftener med god film på sofaen, tømmermænds-mad, eller hvis man virkelig bare har lyst til noget virkelig god greasy-food. En lille ekstra detalje ved denne Crispy Chicken Burger er, at jeg har lavet en hjemmelavet Big-Mac dressing! Så bliver det ikke bedre, vel?! I får opskriften på hele herligheden, og i kan godt glæde jer til den første bid. 

Crispy Chicken bøffer:

  • 1 pakke kylling fars (der er til 3 store eller 4 små bøffer)
  • 4 håndfulde knust cornflakes
  • 1 æg
  • 1 dl mel
  • Rigeligt olie!

Big-Mac dressing: 

  • 4 dl god Mayo (gerne hjemmelavet, eller hellmann’s)
  • 2 tsk paprika
  • 2 spsk sød gul sennep
  • 2 drueagurker
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • Salt og peber

Andet:

  • 1 pakke briocheboller (jeg køber dem på frost i Føtex, de kan klart anbefales)
  • 1 pakke krølsalat
  • 2 store tomater
  • 1 rødløg

Fremgangsmåde:

Crispy Chicken bøffer:

Form bøffer af farsen og vend dem i mel, æg og knust cornflakes. Steg dem derefter i rigeligt olie på en varm pande, til de er gyldne og sprøde.

Dressing:

Hak drueagurker, løg og hvidløg i meget små tern. Og bland det derefter sammen med de øvrige ingredienser.

Skyl salaten, skær tomater og rødløg i skiver. Varm briochebollerne i ovnen, ikke for længe, de skal bare blive bløde og lune.

Smør bollerne med den lækre Big-Mac dressing og saml den, med de sprøde bøffer, salat, tomat og rødløg. Jeg lavede små ovnbagte kartofler dertil, men pommes frites, er også en sikker vinder.

 

Velbekomme!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*