Madglæde: Vive la France

Opskrift og foto ANDERS ”ÆDEDOLKEN” LANG

Efter en smuttur til Paris, hvor jeg skulle se afslutningen på Tour de France og fejre Jonas Vingegaard på Champs-Élysées, fik jeg også smagt på nogle lækre retter fra det franske køkken – og blev inspireret til en tur i køkkenet.

SNEGLE / ESCARGOT (opskriften er til 4 personer)

INGREDIENSER:

Snegle på dåse (ca. 24 styk)
200 g smør
1 bundt persille (svarende til den mængde man køber i supermarkedet i lille urtepotte)
5 fed hvidløg
Flagesalt og friskkværnet peber
Ristet hvidt brød som tilbehør

Udstyr: Jeg brugte sneglepander. du kan også stege dem på en alm. pande i sneglehuset.

SÅDAN GØR DU

  1. Sneglene hældes i en sigte og skylles grundigt.
  2. Hvidløg presses eller snittes helt fint sammen med persillen, og vendes med smør. Smørmassen smages til med flage- salt og friskkværnet peber.
  3. Fordel halvdelen af den rørte smør ud i hulerne på sneglepanderne. Læg en snegl i hvert hul. Fordel den resterende mængde smør oven på sneglene.
  4. Hvis du bruger sneglehuse, kan du med fordel putte smørmassen i en sprøjtepose, og fylde smør i sneglehusene; først smør, så en snegl og smør til sidst.
  5. Sneglene bages i grill eller ovn ved 180- 200 grader i ca. 8-10 minutter eller indtil smørret bobler godt.
  6. Sneglene serveres straks efter tilberedning med lidt ristet lyst brød til.

TOURNEDOS ROSSINI (opskriften er til 4 personer)

INGREDIENSER:

4 bøffer af oksemørbrad
4 stykker foie gras
En lille dåse kaviar (kan undlades)
Vintertrøffel (kan undlades)
8-10 mellemstore kartofler
Lidt hvedemel
En god kraftig okseglace
Flagesalt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  1. Jeg grillede bøfferne i min Traeger ranger grill ved lav temperatur, ca. 110 grader, i 45 minutter til kernetemperaturen var 50 grader. Denne metode bruges for at give kødet en lækker røgsmag. Du kan dog tilberede bøffen som du kan lide den.
  2. Mens kødet er på grillen, rives kartoflerne.
  3. Klem så meget væske ud af de revne kartofler som muligt.
  4. Form de revne kartofler til fire store flade kartoffelrösti og vend dem i hvedemel. Steg kartoffelrösti i 2 spsk smør og 2 spsk olie på en pande ved middelvarme, indtil de har fået en flot gylden overflade.
  5. Stil kartoffelrösti i ildfast fad i ovnen ved ca. 100 grader, indtil du er klar til at anrette.
  6. Bøfferne steges af på grill eller stegepande ved høj varme.
  7. Mens bøfferne hviler, steges foie gras på stegeplade på grill eller på stegepande.

ANRETNING:

Kartoffelröstien placeres nederst på tallerkenen. Bøffen placeres oven på kartoffelröstien. Herefter foie gras, kaviar og til sidst fint revet vintertrøffel over anretningen. Lige inden servering hældes okseglacen rundt om kartoffelröstien.

Serveres straks efter anretning.