6 film, jeg glæder mig til at se i efteråret

tekst Christina Svendsen | foto Nordisk Film

Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i Journal 64 | Foto Nordisk Film/Zentropa

Nu er det endelig efterår og det kan man for alvor begynde at mærke på programmet i biografen. Det bugner simpelthen af gode film. Her er seks af de film, som jeg glæder mig allermest til at se.

BlacKkKlansman – premiere 20. september

BlacKkKlansman er en vanvittig og sand fortælling om politimanden Ron Stallworth. I 70’ernes USA ulmer Ku Klux Klan stadig, så han vil infiltrere dem for at blive klogere på deres planer. Det er bare et problem; Ron Stallworth er kulsort og dermed i den gruppe, som Ku Klux Klan hader mere end nogen andre.

Journal 64 – premiere den 4. oktober

Journal 64 er fjerde film om den hårdtprøvede politimand Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas), der opklarer sager med sin faste makker, Assad (Fares Fares). Det er sidste film, hvor man kan få lov at se Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i hovedrollerne, desværre. Men traileren ser knivskarp ud, så det ser i det mindste ud til, at de får en fantastisk afslutning.

First Man – premiere 25. oktober

First Man er den nyeste film fra instruktøren Damien Chazelle, der står bag film som La La Land og Whiplash. First Man handler om den første mand på månen, Neil Armstrong, og ekspeditionen, som blev en del af verdenshistorien. Filmen har fået rigtig gode anmeldelser på de filmfestivaler, hvor den har været på programmet.

Fantastiske Skabninger – Grindelwalds Forbrydelser – premiere 15. november

Anden film i rækken om troldmanden Newt Scamander byder på et gensyn med Hogwarts og en ung Dumbledore. Denne gang bliver Newt Scamander nemlig rekrutteret af Dumbledore til at hjælpe med at standse den undslupne Grindelwald, der drømmer om at regere over den ikke-magiske verden med en hær af fuldblodstroldmænd.

Widows – premiere 22. november

Fælles for film af instruktøren Steve McQueen er, at temaerne er voldsomme (slaveri, sexafhængighed og konflikten i Nordirland), mens billedsiden er sindssygt smuk og atmosfærisk. Jeg synes, han er en fantastisk instruktør, så jeg glæder mig til Widows, der har en hårdkogt Viola Davis i hovedrollen.

A Star is Born – premiere 6. december

Lady Gaga har høstet store roser for sin rolle som The Countess i gyserserien American Horror Story. Så det kommer ikke som nogen overraskelse, at hun kan spille skuespil. Det skal blive spændende at se hende i sin første store filmrolle i A Star is Born, som i øvrigt er blevet filmatiseret et par gange før.