Vor Frue Kirke gentager succesen

Tekst PM (Vor Frue Kirke) | Foto Anne Mette Welling

Vor Frue Kirke i Aalborg åbner 30. august dørene for Drop In-Bryllup – for anden gang. Første gang var i juli i år, og den overvældende interesse kalder på en hurtig gentagelse

De ansatte i Vor Frue Kirke i Aalborg har aldrig haft så travlt – i så mange timer i træk – som de havde 12. juli i år. Den dag holdt kirken som den første i Nordjylland åbent for Drop In-Bryllup for par, der gerne vil giftes i en kirke men ikke ønsker et traditionelt kirkebryllup. 24 par sagde ja til hinanden denne dag ved en enkel højtidelighed, hvor bryllupsritualet står helt rent.

– Det var en overvældende og rørende dag, hvor 24 par sagde et dybt ja til hinanden i Vor Frues meget smukke kirkerum. Vi har fået mange tilbagemeldinger om, at parrene oplevede det som en meget personlig og nærværende højtidelighed, selv om den kun varer cirka et kvarter, fortæller sognepræst Kamma Graversen fra Vor Frue Kirke.

Fantasien rakte ikke

Hun havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at der ville blive så travlt på premieredagen for drop in-vielser i Nordjylland.

– Den store interesse fortæller, at der er et behov for dette tilbud om en mere enkel kirkelig vielse, hvor fokus er er på bryllupsritualet og velsignelsen – og ikke på en stor bryllupsfest, hvor alt skal klappe. Derfor har vi besluttet at åbne dørene for drop in-vielse igen fredag 30. august mellem kl. 12 og 17, siger Kamma Graversen.

Forskellige grunde bag valg af drop-in

Hun oplever mange grunde til, at et par ønsker en kirkelig vielse, hvis det kan gøres enkelt og bæredygtigt.

– Måske skal de giftes med hinanden for første gang og kan mærke, at det at sige ja til et andet menneske er for stort og vigtigt til rådhuset. Måske er de i forvejen gift på rådhuset og ønsker en kirkelig velsignelse af deres ægteskab. Måske har de tidligere været gift med hinanden – er blevet skilt og har fundet ud af, at det var en forkert beslutning. Drop in-bryllup kan være den mulighed, der får det hele til at falde på plads, siger Kamma Graversen.

En fantastisk dag

Successen betød, at der blev mere ventetid, end kirken havde håbet.

– Heldigvis mødte vi stor forståelse. Alle brudepar og gæster udviste stor fleksibilitet og var med til at gøre det til en fantastisk dag, som vil blive husket meget længe af os, der var med fra kirkens side, siger Kamma Graversen.

Læs mere om drop in-bryllup 30. august på www.vorfrue.dk  Her kan du læse, hvad der skal medbringes, og at kirkens kontor kan kontaktes, hvis det er vigtigt at undgå ventetid.