Verdens bedste mørbradgryde

Tekst & foto Laura Sahl

Koden er knækket, og i får opskriften!

Jeg har altid elsket den type mad, som jeg kalder komfort food. Derfor er jeg typen, der ofte finder nogle af de klassiske danske retter frem, og giver dem et frisk pift.

Det har jeg valgt at gøre, med min egen version af en mørbradgryde. Det er en ret alle elsker, og en ret, der altid bringer glæde, for både børn og voksne.

Jeg har lavet mange forskellige versioner af denne ret før i tiden, men dette er min klare favorit!

Jeg valgte at servere mørbradgryden med en luftig kartoffelmos og en vintersalat med stegte gulerødder, (jeg havde fundet nogle smukke rødder, i lilla og gule farver, det giver et skønt farvespil til salaten)

Her får i opskriften på mørbradgryden og vintersalaten.

Mørbradgryde:

2 hele mørbrad
3 løg
3 fed hvidløg
En pakke champignon
3 dl svinebouillon
En halv l fløde
5 spsk paprika
1 dåse tomatpure
En pakke god bacon
En pakke cocktailpølser

Rens og skær champignon i halve, hak løg og hvidløg i små tern. Steg derefter løg, hvidløg og champignon i en tykbundet gryde. Steg derefter tomatpure og hæld svinebouillon over, lad det simre i et par minutter. Tilsæt nu paprika, fløde og cocktailpølser, smag til med salt og peber og lad det simre i 30 minutter ved lav varme.

Imens det står og simre, skal bacon steges sprødt og stilles derefter til side (det skal drysses over mørbradgryden til sidst)

Puds mørbraden og brun den på samme pande, som der blev stegt bacon på. Mørbraden skal stadig være rosa indeni. Lad den stå og trække, og skær den derefter ud i tykke skiver og derefter over i mørbradgryden. Ved at gøre det på denne møde, får kødet en skøn stegeskorpe og man beholder saftigheden i kødet. Lad det hele simre i 10 minutter. Til sidst drysses det sprøde bacon udover mørbradgryden.

Vintersalat med sprøde rødder

10 små rødder i forskellige farver, eller alm gulerødder
4 spsk Ricotta ost
En halv bakke Karse
4 spsk Græskarkerner
2 spsk Honning
Salt og peber

Rens og kog rødderne i 5 minutter, de skal stadig være sprøde. Imens rødderne koger skal græskarkerner steges sprøde, på en tør pande og stilles til side. Varm derefter smør på panden og steg de forkogte rødder derpå. Når de har fået en gylden brun overflade hældes honningen, salt og peber over. Lad det simre ved lav varme i 5-10 minutter. Anret rødderne på et fad og kom derefter ricotta ost, græskarkerner og karse ovenpå. Serveres med det samme, så rødderne stadig er lune.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*