Vietnamesiske kødboller i rød karry

Madglæde | Laura Sahl

Jeg er lige kommet hjem fra en dejlig ferie i Vietnam, og det kolde vintervejr har virkelig taget fat. Derfor tænkte jeg, det var passende med en vietnamesisk inspireret ret, der kan give lidt varme.

Denne ret jeg har valgt til vores APPETIZE-læsere er fyldt med en masse smag. Jeg har fundet en skøn forretning, der har alt, hvad man skal bruge til vietnamesiske og thailandske retter. Butikken hedder: Mekong Asian Market og ligger i Nørregade, Aalborg.

Som tilbehør til den røde karryret, har jeg lavet morning glory stegt i hvidløg. Smagen af morning glory (også kaldet vandspinat) minder utroligt meget om spinat – der er bare et meget bedre bid i denne vietnamesiske grøntsag. Tempura rejerne i retten er et skønt, sprødt tilbehør til retten eller som en god snack, hvis man får gæster på besøg. Jeg serverede det hele sammen med kogte Jasmin ris og soya. En skøn ret der fungerer som et ekstra pift til hverdag, men bestemt også som gæstemad.

Vietnamesiske kødboller:

1 pakke svinekød
1 æg
1 bundt basilikum
1 løg
2 fed hvidløg
1 chili (uden kerner)
1 spsk hvedemel
Salt og peber

Rød karryret:

1 pakke champignon
2 løg
1 broccoli
1 squash
2 dåser kokosmælk
2 spsk rød karrypasta (eller mere, hvis man ønsker retten stærkere)
Saften fra 1 lime
1 dl fiskesauce
8 Kaffir Limeblade
En lille håndfuld peanuts til pynt

Stegte morning glory

En hel pakke morning glory
3 fed hvidløg
3 spsk olie

Sådan gør du

Start med at bringe en stor gryde med vand i kog. Hak derefter løg, hvidløg, chili og basilikum og bland det hele sammen med svinekød, æg, mel, salt og peber. Form små kugler af farsen og kog dem derefter. Når kødboller flyder ovenpå vandet i gryden, fiskes de op. Stil dem derefter til side.

Skær løg i både. Broccoli, squash og champignon skæres i mundrette stykker. Hæld olie i en gryde og steg champignon og løg. Når det er brunet af, tilføjes rød karrypasta, kokosmælk, fiskesauce, lime, squash, broccoli og keffir limeblade.

Nu skal det stå og små simre i 15-30 minutter. Kødboller hældes i inden servering og peanuts drysses over retten.
Steg hvidlig i olie. Skyl morning glory i kold vand og kom dem derefter på den varme pande. Steg dem til de er møre og server dem lune.

Velbekomme!

APPETIZES MADBLOGGER

Mit navn er Laura Sahl, jeg er 24 år og min store passion i livet, er at lave mad, og skabe madglæde for andre!

For to år siden, valgte jeg at deltage i Masterchef – noget der var vildt grænseoverskridende, men utroligt lærerigt! Jeg endte med at få 2. pladsen. Oveni det fandt jeg ud af, at min store drøm var, at kunne leve af min passion, madlavning!

Siden jeg var barn, har jeg gået meget op i madlavning, og det har taget til med årene. Jeg er især glad for at forfine de gamle danske klassikere og bruge de råvarer, der er årstid for. Jeg er typen, der kæmper for at ”mormormad” overlever, og det er et stort ønske for mig, at bringe videre til de næste generationer.

På sigt, drømmer jeg om, at åbne mit eget sted, hvor jeg kan undervise børn i madlavning, afholde madkurser med forskellige temaer og privat dining, hvor jeg kommer hjem til folk, og laver en masse lækre retter.

Jeg er kort sagt en vaskeægte madnørd! – Laura Sahl