
Foccacia-dej:
- 25 g gær
- 3 dl lunken vand
- 1 spsk sukker
- 1 spsk salt
- 3 spsk olivenolie
- 500 g tipo 00 hvedemel
Fyld:
- 6 fed hvidløg
- 10 små tomater
- Olivenolie
- 6-10 kviste rosmarin
- Salt
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i en skål med vand. Tilsæt sukker, salt og olivenolie. Tilsæt mel lidt af gangen, (jeg kørte det på en røremaskine) Ælt dejen til den er glat (det tager omkring 5 minutter på røremaskine) Lad dejen hæve i 1 time.
Når dejen er hævet færdig, skal den i en bradepande med høj kant. Lad den hæve i 30 minutter. Prik derefter huller i dejen, ligesom når man laver brunsviger.
Hæld nu olivenolie over dejen og drys med salt. Pynt nu med rosmarin, tomater og hvidløg.
Bag brødet i en forvarmet ovn, på varmluft 220 grader. Brødet var færdigt efter 30 minutter.