Træn op til din skiferie

Reklame

Har du før oplevet, at benene syrer alt for hurtigt til på din skifere, således at du ikke kan klare at stå mere allerede efter anden dagen? Oplever du ofte, at du får skader, når du står på ski? Så kan du med fordel læse videre. Vi begynder nemlig stille og roligt at nærme os skisæsonen, og det er derfor nu man skal begynde, hvis man mest effektivt vil forberede sine muskler til det. Det kan gavne dig rigtig meget at gå i kast med et sådan optræningsforløb, eftersom man ikke bare reducerer muligheden for, at førnævnte scenarier bliver aktuelle, men rent faktisk bliver en bedre skiløber.

Træn de rigtige muskler

Hvad end du har bestilt en tur til Stöten, som du kan se det her, eller et helt andet sted, så ændrer det ikke på, at det er helt bestemte muskelgrupper, som skal trænes, før du kan gavne af det på din skiferie. Hvilke destinationer du har planer om at tage på ferie, har altså ingen relevans i forhold til optræningen.

Mange muskler er konstant aktive, når man i høj fart kæmper sig ned af en pist ved at gå op og ned i benene i takt med, at man svinger kroppen og sine iførte ski fra side til side. Der er dog nogle muskler, der bliver mere slidte end andre, herunder især benene, som bruges til at kontrollere skiløbet samt mave og ryg regionen, hvis styrke har til formål at stabilisere balancen. Det er derfor meget vigtigt, at man i sin optræning fokuserer primært på disse muskelgrupper.

Fitness eller hjemmetræning?

Der er ikke nogen grund til at bekymre sig over, at man ikke er medlem af et fitnesscenter, hvis man står i den situation, at man gerne vil træne op til sin skiferie. God træning kan nemlig nemt gøres ved med en yogamåtte og en træningsbold. Grunden til dette er, at det jo ikke er et træningsforløb med et mål om decideret at øge sin muskelmasse, men mere at forberede sine muskler på aktivt at blive brugt. På denne måde forebygger man, at ens muskler får et ”chok” og mælkesyren dermed spreder sig hurtigt i benene. Det samme gælder træning for at forebygger skader, dette kan nemt gøres derhjemme. Har du dog en skade, som du ved vil forekomme ved skiløb, og som man ikke bare lige kan træne væk, kan det være en god ide at få kropsterapi.

Det kan dog være en fordel at udføre denne optræning i et fitnesscenter, da træningsfaciliteterne er bedre her. Derudover nærmer vi os også juletiden, hvor den fede mad hurtigt kan sætte sig på siden, hvorfor det nok er en god ide at have et center at træne i.

Spis sundt

Ligesom det gælder ved normal træning, gør det dig altid mere effektiv, hvis du tilpasser din kost herefter. Dette gør, at dine muskler er hurtigere om at tilpasse sig en mere aktiv livsstil. Derudover bliver du med en sund kost sideløbende med din træning mere energisk, hvilket giver dig overskuddet til at følge op på din træning. Vær derfor opmærksom på, hvad du indtager og sørg for, at det ikke hæmmer din træning.

Hvis du på trods af sund ernæring mangler energi til træning, kan du med fordel gøre, som mange fitness entusiaster gør og tage pre workout før træningen. Dette burde dog ikke være nødvendigt hver gang, eftersom din optræning ikke er ligeså intens, som den træning fitness entusiaster udøver.

Alt i alt vil du med ovenstående fremgangsmåde effektivt kunne undgå en hurtigt ødelagt skiferie. Der er ikke noget mere ærgerligt end at skulle blive hjemme i lejligheden/hytten hele dagen, imens dine venner/familie er ude og straffe pisterne. Så hvis du kender dig selv godt nok til, at du nok ikke har styrken og udholdenheden til at stå på ski, så gør dig selv en tjeneste og træn op!