Klar til ski

TEKST OG COLLAGE PERNILLE AUGUSTINUSSEN

For rigtig mange er skiferien lige om hjørnet, eller også har man allerede været afsted…..

Jeg er ikke typen der køber nyt udstyr medmindre det er nødvendigt. Kigger man på min jakke f.eks. ville jeg elske at skifte den ud, da farven bestemt ikke et en jeg ville vælge nu, men den fejler intet. Man bruger den 1-2 uger om året højst, så har jeg lidt svært ved at forsvare det.

Men skulle jeg nu…… 🙂

Dette bordeaux ski sæt fra The North Face måtte gerne bo i min garderobe. Elsker der er farve på uden det er for markante farver. Piget, men ikke for meget.

Når jeg er afsted bruger jeg:

  • Skiundertøj, gerne uld
  • Skistrømper
  • Fleece
  • Ski jakke + bukser
  • Uld headover
  • Skihjelm
  • Googles
  • Handsker
  • Vinterstøvler
  • Hue

Skiundertøj kommer i mange materialer, men HH er og bliver altså en klassiker som jeg holder af. Der ovenpå bruger jeg en tyndere fleece trøje, denne er fra The North Face. De fås med lynlås hele vejen ned eller som pullover. Det er en smags sag. Falke skistrømper er dem jeg har haft de sidste mange, mange år og det er ren og skær blevet en vane sag. Jeg er sikker på at der er mange andre gode varianter, men jeg tør ikke skifte J J

Ved skibukser holde jeg mest af light weight modeller så de ikke bliver for vamsede. Og man kan sagtens holde varmen! Mht. skijakker, så skal de bare være praktiske og have nok lommer de rette steder. F.eks. en lomme så liftkortet kan placeres optimalt ift. aflæser. Derudover foretrækker jeg modeller med snefang da det også holder på varmen. Buks og jakke fra The North Face.

Jeg kører altid med halsrør, kaldet headover, som jeg foretrækker i uld (Begge headovers er fra Devold). Det er let at ånde i og man kan trække den op efter behov. Uundværligt efter min mening! Det er selvsagt at man skal have nogle ordentlig handsker og det er også en smags sag om man er til luffer eller finger handsker. Jeg har personligt svært ved at holde varmen i finger handsker så jeg prøver disse 3 finger luffer af i år. En hue har jeg selvfølgelig også altid med, men jeg bruger den ikke til skiløb da jeg kører med hjelm og den dækker hvad den skal. Men denne fra Fjällräven er ret fed.

Og man skal køre med hjelm! Jeg synes denne bordeaux er rigtig fin, den passer bare ikke til mit outfit. Googles er også et must og disse fra Oakley er da lidt seje i farven. Om de er gode ved jeg ikke 😉

Et par godt støvler til når man ikke er på ski er ikke til at undvære. Jeg har haft denne model de sidste 10-15 år og er meget tilfreds. De kommer nærmest kun frem på skiture, så de holder også godt.

Dette outfit er jeg vild med. Som sagt, piget uden at være for piget. De natur farvede elementer i sko, hue og handsker er et flot mix til det bordeaux. Basen indenunder er helt basic i farverne og kan bruges af de fleste.

Men det er måske lidt for meget farve for nogle, så derfor….

 Et noget mere neutralt outfit. Rigtig flot grøn jakke fra Haglöf med et par basic sorte bukser fra The North Face i en feminin pasform uden for meget vidde. Hjelm, hue, handsker og headover er ligeledes holdt i neutrale farver.

Men så kan vi godt give den lidt spræl på farverne indenunder. Skiundertøj i uld fra norske Devold. Kender I ikke det, så gør jer selv den tjeneste at se deres produkter. Strømperne er stadig fra Falke, men i en noget mere piget farve. Fleecen er en Kari Traa og toner det pink undertøj lidt ned.

Støvlerne faldt jeg over og de skal vist på min liste til næste gang jeg trængerJ Handskerne er, lige som på det andet billede, i læder og fra Hestra. Så skulle man være sikret lang holdbarhed. The North Face huen er bare fed og kan bruges i det daglige også.

Jeg håber det gav lidt inspiration til dem der mangler udstyr eller noget viden til dem der skal afsted for første gang. Det gode ved skiferier er, at man ikke rigtig behøver mere end dette. Vi plejer i hvert fald ikke rigtig komme ud af vores skiundertøj, så det skulle da lige være et sæt at skifte med igennem ugen J