Test: ROCKit in-ear høretelefoner fra SACKit

Tekst og Foto Catrine Knøsgaard/Presse

ROCKit fra SACKit

– Fra on-ear til in-ear typen.

Så længe jeg kan huske, har jeg været glad for god lyd. Følelsen af at være lukket inde med denne her gode lyd i form af et par gode on-ear høretelefoner, har været et must, hvis jeg skulle lytte til musik, lydbøger eller podcasts. Men det har ændret sig. Jeg stod i en situation, hvor det ikke var muligt at benytte on-ear høretelefoner. De passer ikke godt sammen med en cykelhjelm, som er blevet en daglig nødvendighed, når jeg cykler mine børn i institution og derefter skal videre på arbejde.

Jeg har førhen kortvarigt brugt de in-ear høretelefoner, som fx følger med diverse telefoner, men lyden var aldrig god, og så passede de heller aldrig i mine små ører. Så jeg var spændt, da SACKit sendte deres bud på en trådløs in-ear høretelefon. Jeg synes navnet, ROCKit, i sig selv signalerer selvtillid og god lyd, så alene ud fra det var forventningerne ret høje.

Allerede ved leveringen af høretelefonerne må jeg give SACKit point – pakken med høretelefonerne blev nemlig leveret indenfor 24 timer. Det må man sige er hurtig service!

Da jeg pakker op bliver jeg igen positiv overrasket. ROCKit høretelefonerne ligger i den lækreste emballage, klar til at blive taget i brug. Jeg modtog mine ROCKit høretelefoner i farven Onyx (Sort). Selve høretelefonerne ligger i en fin lille plastæske, som ligeledes fungerer som oplader. Udover æsken med høretelefoner, finder jeg en ledning til opladeren samt tre sæt ørepropper i silikone, som har hver sin størrelse. Det er jo sådan noget, jeg jubler over, især fordi jeg har små øregange, og har svært ved ellers at ”holde” høretelefonerne i ørerne. Så jeg vælger selvfølgelig at påsætte de mindste ørepropper for at få bedst mulig komfort og lyd.

Designet på høretelefonerne er enkelt, stilrent og oser langt væk af nordisk/dansk design. Lige min stil! Fladerne, der vender ud af ørerne, er dækket af et metalstykke, som samtidig fungerer som touchflade, hvor man kan kontrollere volume, opkald osv på den enhed høretelefonerne er tilknyttet. Inden det skal man på sin enhed parre ROCKit høretelefonerne via Bluetooth. Det er super nemt, og når man først har gjort det én gang, parrer enhederne automatisk, når man tager høretelefonerne ud af opbevaringsæsken.

Uden bas, der ”skratter”

Når jeg tidligere har købt høretelefoner, er jeg gået efter lyden og især bassen. For mig et det vigtigt, at lyden er klar og ikke bliver forstyrret af, at bassen ”skratter”, når man skruer lidt op. Så i min test af ROCKit har jeg lyttet til en bred vifte af musik, podcasts og jeg har talt i telefon for at teste lyden på forskellig vis. ROCKit  formår at slutte tæt i mine ører, så jeg får følelsen af at være lukket inde med lyden. Bassen er tilpas og der er ingen ”skratten”, når der lige bliver skruet ekstra op for volumen, ved den der sang, du ved nok…

Når man bruger dem til at tale i telefon med, er lyden ligeledes superfin, og mikrofonen går skarpt igennem i den anden ende. Dog ville jeg ønske, at der var større trådløs rækkevidde, idet jeg har tendens til at lægge min telefon fra mig, når jeg går rundt og lytter til musik eller taler i telefon.

Høretelefonerne er udstyret med touchflader på begge ear-pods. Det er en god idé at sætte sig ind i, hvordan de fungerer inden man tager dem i brug. Og så gælder det om at øve sig, indtil man kan huske, at man skruer op og ned for lyden, ved at trykke en gang på touchfladen. For at hoppe videre til næste og forrige sang, skal man holde fingeren på i 2 sek, og for at pause en sang, skal man trykke to gange. Nu er det med at holde tungen lige i munden, for hvis man skal stoppe et opkald, skal man trykke to gange, på BEGGE ear-pods. Og til sidst men ikke mindst, besidder høretelefonerne den funktion, at man kan snakke med SIRI eller Google, for at gøre dette, skal man intet mindre end at trykke hele tre gange, på BEGGE ear-pods. Det kræver lidt øvelse, men når man først har husket på de 5 funktioner er det super nemt med det håndfri touchsystem.

Afslutningsvis er der ikke meget andet at sige, end at ROCKit fra SACKit ROCKS! De er nu blevet en del af mit faste inventar i min håndtaske. Om det er til når jeg skal cykle, gå, eller når jeg sætter mig i bilen, og har brug for et håndfrit headset, så er de ladet op og klar til brug. Så efter ROCKit er kommet ind i mit liv, har jeg haft en smule dårlig samvittighed overfor mine on-ear høretelefoner, for de er total forsømt. Lyden kan ikke leve 100% op til mine on-ear høretelefoner, men ROCKit kan bare noget andet, som passer perfekt ind i de livsbehov jeg har pt.. Blandt andet skal jeg ikke tænke på hvor stor min håndtaske skal være, når jeg skal ud af døren, eller om jeg har husket at få min USB-C til minijack adapter med, når jeg skal sætte mine on-ear høretelefoner til min iPhone UDEN jackstik. Nu kan jeg istedet komme opbevaringensæsken i lommen, og styre musikken, uden at skulle have telefonen frem. Jeg elsker alt ved det!

Ved at teste ROCKit kan jeg uden tvivl skyde alle mine fordomme om in-ear høretelefoner til jorden, for denne type høretelefoner har virkelig gennemgået en udvikling i den positive retning. Så nu vil jeg plotte mine ROCKit i ørerne, og lytte til det seneste afsnit af Mads & Monopolet.

Du kan købe ROCKit fra SACKit her. Pris kr. 999,-. Bemærk de også fås i andre farver.

www.sackit.dk