Test: Oplad telefonen (næsten) uden ledninger

Tekst Christina Svendsen | Foto Presse

Her på redaktionen har vi fået mulighed for at teste den trådløse oplader, CHARGEit Stand Dock fra SACKit. De fortæller selv, at den trådløse oplader har premium Qi certificeret trådløst fast charge og to coils (trådløse oplader spots), som sikrer stærk forbindelse, når du oplader din iPhone, earbuds eller enhver anden Qi-kompatibel enhed.

Jeg har en iPhone 8, som er en af de første, der kunne oplades trådløst. Dette er dog første gang, jeg prøver det. CHARGEit kan findes i fire forskellige farver; rosa, karry, grå og sort. Jeg har fået den rosa udgave, som, efter min mening, er en helt del mere lækker end den almindelige oplader fra Apple. Den er beklædt med vævet stof, hvor ledningen matcher farven foran. Ledningen er 150 cm, så man har lidt mere længde end normalt.

Man kan også få opladeren i en udgave, der fungerer som powerbank, så den ikke nødvendigvis skal tilsluttes en stikkontakt. Det skal denne udgave, så inden jeg tager den i brug, har jeg mine tvivl om, at den skulle være mere praktisk end en standard oplader.

Men der går ikke lang tid før det bliver en vane at smide telefonen fra sig i den dekorative dockstation, der har sin faste plads på mit skrivebord. Det har i øvrigt den praktiske virkning, at man kan bruge telefonen som en lille ekstra skærm til for eksempel at læse mails eller se netflix.

Jeg har ikke lavet målinger på hvor lang tid en opladning tager, men det virker ikke langsommere eller hurtigere end en opladning med ledning. Fordelen er tilgængeligheden, fordi du ikke skal til at lede efter en oplader og at du kan bruge telefonen imens. CHARGEit Stand Dock er en glimrende trådløs oplader, der også er pæn at kigge på, men jeg ville nok bruge de 200 kr. ekstra og få muligheden for powerbank med i købet.