Tærte med oksekød

Tekst og foto Laura Sahl

tærte med oksekød

Jeg ved ikke med jer, men jeg er personligt selv blevet lidt træt af den “normale” tærte med skinke og porrer. Ikke fordi den ikke smager skønt, men jeg havde lyst til at prøve noget andet! Denne tærte er saftig og lækker. Vi nød den en søndag aften ude på vores terrasse i det dejlige sensommer vejr. Her kommer opskriften, den kan klart anbefales.

Ingredienser til tærtebund:
3 dl hvedemel
En knivspids salt
1 spsk vand
125 g smør

Lad smørret blive stuetemperatur, og bland alle ingredienserne. Sæt dejen på køl i en lille time. Nu kan man vælge to ting, enten kan man trykke dejen på tærteformen, så den er dækket. Ellers kan man rulle dejen ud med en kagerulle, og “lægge” den på tærteformen, og forsigtigt trykke den på plads. Jeg gjorde det sidstnævnte. Jeg lavede små rynkede foller i kanten, på den måde gled dejen ikke ned, og jeg synes det ser rigtig fint ud på den måde. Bunden skal bages, inden fyldet kommer på, på den måde bliver bunden lækker sprød. Jeg gav den 10 minutter ved 185C.

Fyld til tærten:
1 pakke god bacon
300 g oksekød
15 champignon
2 løg
10 tsk mascarpone ost
2 dl madlavningsfløde
2 æg
Små blade fra et bundt timian
Salt og peber

Skær svampe i skiver og svits dem på en pande med bacon. Når det er brunet godt, tilsættes oksekød. Svits det hele godt, og stil det til side.

Pisk æg og madlavningfløde. Skær løg i 1 cm tynde ringe. Læg nu oksekød, bacon og svampe på den forbagte tærte. Hæld æg og madlavningsfløde over. Læg løgene ovenpå, og drys med timian. Læg til sidst mascarponen ovenpå, jeg brugte en lille ske, ca.10 “klatter” mascarpone.

Bag tærten i 20 minutter, ved 175 C.