Pavlovakrans med grapefrugt-curd

I samarbejde med Dansukker

Vinterens smukkeste, sprødeste og lækreste krans. En virkelig luksuriøs dessert at nyde på denne kolde tid på året. De fleste af os kender til den italienske Pavlova, hvor det er friske sommerfrugter der benyttes. Her har vi er lækker vinterudgave, der er mindst lige så fantastisk!

 

Ingredienser

Pavlova
4 æggehvider
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. majsstivelse
1 tsk. æblecidereddike

Grapefrugt-curd
3/4 dl grapefrugtsaft, friskpresset
2 spsk. friskpresset citronsaft
1 æg
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker
50 g smør

Grapefrugt-topping
1 grapefrugt
1/2 tsk. friskstødt kardemomme
1 spsk. Dansukker Flormelis

Pynt
2 dl piskefløde
pistacienødder, grovhakkede

 

Instruktioner

Forvarm ovnen til 125°C.

Pisk æggehviderne til et fast skum i en skål, og tilsæt halvdelen af sukkeret under omrøring. Pisk i 5 minutter. Tilsæt resten af sukkeret og vaniljesukkeret og pisk i yderligere 5 minutter. Vend majsstivelse og vineddike i.

Tegn en cirkel med en diameter på 22 cm på et stykke bagepapir, og læg det på en bageplade. Sprøjt eller hæld omkring 10 runde toppe ud i en cirkel. Lav en lille fordybning i hver top med en ske. Bag marengsen nederst i ovnen i ca. 1 1/2 time. Sluk for ovnen og lad marengsen køle af i ovnen med ovnlågen på klem.

Forbered curden. Bland saft, æg og syltesukker i en gryde. Lad koge under omrøring, indtil curden tykner. Sluk for kogepladen, og rør smørret i.

Filetér grapefrugten og kom fileterne i en skål. Rør kardemomme og flormelis i.

Samling
Pisk fløden luftig i en skål. Fordel grapefrugtcurden på pavlovaen, og kom flødeskum på. Top med grapefrugt og hakkede pistacienødder.