Citrontærte

ADVERTORIAL | DANSUKKER

Madglæde er sponsoreret af Dansukker

Cirka 10 stykker, 2 timer

Mørdej

150 g smør, stuetemperatur
5 dl hvedemel
1 1/2 dl Dansukker Florsukker
1 æg

Citrontærte

1 dl Dansukker Bagesukker
1 1/2 dl piskefløde
2 æg
skal og saft af 3 citroner, gerne usprøjtede
1 tsk. majsstivelse

Varmpisket marengs

3 æggehvider
2 dl Dansukker Bagesukker

Fremgangsmåde

Forbered mørdejen. Skær smørret i små tern, og læg det i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne. Kør hurtigt det hele sammen til en dej. Pak dejen ind i plastikfilm, og stil den i køleskabet i 30 minutter.
Stil ovnen på 150 grader.
Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset stykke bagepapir i ca. 1/2 cm tykkelse. Vend tærtedejen over i en aflang form, cirka 13 x 36 cm. Prik huller i bunden med en gaffel.
Bages nederst i ovnen i ca. 10 minutter.
Bland alle ingredienserne til citroncremen i en skål. Pisk dem sammen. Hæld citroncremen i formen, og bag kagen i den nederste del af ovnen i ca. 35-40 minutter. Lad dem køle af.
Forbered den varmpiskede marengs. Hæld æggehviderne og sukkeret i en tør og ren skål. Pisk massen over et vandbad, og lad temperaturen stige til 50-65 °C. Pisk hele tiden.
Føl på marengsblandingen med fingrene. Alle sukkerkrystaller skal være opløst. Hæld blandingen i en anden skål, og pisk marengsmassen op, til den er afkølet og luftig.
Fyld marengsen i en sprøjtepose med valgfri tylle, og sprøjt den på tærten. Brænd marengsen med en gasbrænder, og server tærten.