Guinness-verdensrekordforsøg i sjipning

PRESSEMEDDELELSE: SHOPPEN

Søndag d. 21. januar prøver sjippere fra Gug Gymnastikforening kræfter med at slå en Guinness-verdensrekord i SHOPPEN Aalborg.

 

Lisa, Christine og Jannicke går efter at slå en rekord i double dutch (to lange tove, der svinges til en hopper) søndag d. 21. januar kl. 11 på 1. sal i SHOPPEN Aalborg. Forsøget går ud på, at hopperen (Lisa) tager så mange såkaldte “push-ups” som muligt på 1 minut, hvilket er hop på hænder og fødder samtidig i en slags armbøjningsstilling.

 

Den nuværende Guinness-rekord er på 41, men da der kun tælles på det ene tov, betyder det, at der skal mere end 82 af disse push-up hop til, før rekorden bliver slået. Sjipperne fra Gug går efter at få mere end 100 push-ups på et minut. Tempoet skal altså op på mere end to af disse push-ups i sekundet.

 

De tre sjippere er alle erfarne sjippere fra Gug i alderen 28-40 år, der har adskillige EM og VM-guldmedaljer i bagagen.

 

Udover selve rekordforsøget vil der samme dag mellem kl. 10-13 være forskellige rekordforsøg med udgangspunkt i Børnenes Rekordbog 2024, som man kan prøve i nogle af butikkerne i SHOPPEN, og her er der gavekort på højkant til vinderne.