Medisterburger med ost og jalapeños – anderledes ’mandemad’

MADGLÆDE | ANDERS ”ÆDEDOLKEN” LANG

Efteråret inviterer for de fleste til mad med lidt mere tyngde end sommerens lette salater. Her får du et bud på, hvordan en burger også kan laves. Forkæl dig selv med denne lækre sværvægter, der med fyld af meat-easter-pearls (medisterpølse), ost og jalapeños er både fed, stærk og sød

Burger med medister – BBQ-sauce og stegte bløde løg

4 PERSONER

Grilltype: Træpillegrill
Grilludstyr: Stegeplade, 2 spyd
Køkkentid: 15 min
Grilltid: 1 Time og 15 min
Grillgrader: 75° C/ 200° C
Træpiller: Kirsebær

INGREDIENSER

600 g medister
1 dl BBQ-sauce
200 g flødehavarti
4 burgerboller
1 dl mayonnaise
10-15 Syltede jalapenos
2 store løg

25 g smør

Sådan gør du

KØKKEN

  • Riv osten.
  • Skær løget i tynde skiver.
  • Rul medisteren til et hjul og sæt 2 spyd krydset i.

GRILL

  • Indstil din grill på 75 grader og giv medisterpølsen 1 time i grillen.
  • Tag kødhjulet ud af grillen (Din medister).
  • Indstil grillen 200° grader og læg din stegeplade på.
  • Når stegepladen er varmet op, og smelt 1⁄2 delen af smørret.
  • Steg medisteren i 5-7 min. pensl med BBQ-sauce og vend den.
  • Pensl medisteren igen med BBQ-sauce., og steg den i ca. 5-8 min. mere.
  • Drys med ost og lad det smelte.
  • Tag medisteren af grillen.
  • Pynt med jalapenos.
  • Smelt resten af smørret og steg løgene gyldne deri.
  • Rist burgerbollerne på stegepladen.

Anret medisterburgeren

  • Smør bunden af burgerbollen med mayonaise.
  • Læg et par skiver medister på bunden.
  • Læg de ristede løg på.
  • Pynt med lidt frisk rosmarin.
  • Smør toppen af burgerbollen med mayonnaise og læg den på.
  • Server straks.


Velbekomme!

GRILL-MANDE- MADBLOGGER

Anders ‘Ædedolken’ Lang er i den grad mad-entusiast og har en succesfuld mad-blog på facebook. Han laver mest af det, som man nok vil kalde ‘mandemad’ og har masser af lækre grillopskrifter på sin side.

Se mere på facebook.com/aededolken