Opskrift: Sommer på terrassen

I SAMARBEJDE MED JKE DESIGN

Denne sommer er noget særligt. APPETIZE, JKE Design og Anders ”Ædedolken” Lang er gået sammen om at bringe smag, design og gastronomi i fokus. I hjertet af JKEs smukt designede funktionskøkken på Skalborg Bakke, vil de skabe uforglemmelige madoplevelser og lækre opskrifter, der er perfekte til hverdag og fest.

Martin fra JKE Design og Anders ”Ædedolken” Lang har sammen kreeret to udsøgte retter, der vil gøre enhver sommeraften på terrassen til noget særligt. Med en ret til kødelskere og en vegetarisk mulighed, er der noget for enhver smag.

Martin vil også dele sin viden om køkkendesign og demonstrere, hvordan JKE’s køkkener kan forvandle madlavningsoplevelsen. Seerne får et kig ind i de nyeste trends inden for køkkendesign og praktiske råd til at optimere deres eget køkken.

Grydebrød

OPSKRIFTEN ER TIL 4 PERSONER

INGREDIENSER:

1 l hvedemel
0,5 l vand
2 tsk. salt
Gær (En klat på størrelse med en stor ært)

SÅDAN GØR DU

DEJ
Rør vand, salt og gær sammen i en skål. Vend melet i, og rør rundt med en ske indtil du får en ensartet masse. Dæk skålen til med husholdningsfilm eller et viskestykke, og sæt den i køleskabet i minimum 8 timer.

BRØD
Stryg godt med mel ud på dit bord. Tag dejen ud på bordet, og ’fold’ dejen sammen et par gange på hver led. Smør skålen med madolie. Læg dejen tilbage i skålen, og lad den efterhæve 3-5 timer ved stuetemperatur.

TILBEREDNING

Stil gryden, du vil bage brødet, ind i ovnen og tænd den på 250 grader varmluft. Sikr dig at det er en gryde, der kan holde til det – især låget og håndtagene. Meningen er, at ovn og gryde skal være rigtig varme FØR dejen kommer ind.

Når ovnen er varm lægges dejen i gryden og låget sættes låg på. Bag brødet i 30 min. Tag låget af gryden og bag brødet i yderligere 15 min. Derefter har du et lækkert, sprødt grydebrød.

Confiterede hvidløg

INGREDIENSER:

5 hele hvidløg
Olie – jeg bruger smagsneutral olie (fx solsikkeolie)
Frisk timian

SÅDAN GØR DU

Pil alle hvidløgsfeddene, tag de pillede hvidløgsfed og et par kviste timian og kom det op i et glas, der kan tåle at gå i ovnen. Hæld olien over hvidløgene, så de lige er dækket. Bag herefter hvidløgene i 1-1,5 time ved 150 grader. De confiterede hvidløg opbe- vares på køl og de kan holde sig længe. Men det sker sjældent, at de får lov at stå ret længe i køle- skabet, før glasset er tomt.

Smør brødet med de confiterede hvidløg.

Stegning af bøf

INGREDIENSER:

400 g rib eye
Salt
Smagsneutral olie
Evt. smør, hvidløg og timian

SÅDAN GØR DU

Find et godt stykke marmoreret rib eye hos slagteren og få dem til skære det i en god tykkelse. Hellere én bøf til deling, end to mindre bøffer. Her i huset er alle bøffer under 300 g i kategorien pålæg.

Kødet tages gerne ud en times tid, før det skal steges og drysses med lidt salt. Det er en fordel, at det ikke er helt køleskabskoldt, når det steges. Inden stegning duppes kødet tørt med lidt køkkenrulle.

Bøffen kan steges på en stegeplade – alternativt en god støbejernspande.

Smør bøffen med en smule olie. Pladen eller panden varmes godt op og kødet lægges på den tørre, glo-hede pande og steges i et par minutter på hver side. Salt gerne kødet igen under stegning.

Lad kødet trække i 10 minutter og steg det herefter igen – jeg vil have en rigtig god stegeskorpe på min bøf. Anden gang kan du med fordel stege den i lidt smør, et par fed hvidløg og timiankviste.

Skær kødet i skiver, når det har trukket, og drys med flagesalt.

Salat med hjemmesyltede rødløg, langtidsbagte cherrytomater og bagte tomater

INGREDIENSER:

Feldsalat
Langtidsbagte cherrytomater
Bagte tomater
Syltede rødløg
Lille bakke friske cherrytomater
Burrata
Balsamico-glace eller almindelig balsamico
Frisk basilikum
Salt og peber

SÅDAN GØR DU

Læg salaten på et fad. Læg osten i midten og placer de bagte tomater på stilk omkring osten. Fordel de langtidsbagte cherrytomater og de friske tomater på fadet. Pynt med syltede rødløg og hæld balsamico-glace over salaten. Drys med salt og peber og top gavmildt med basilikumblade.

Langtidsbagte cherrytomater

INGREDIENSER:

1 stor bakke cherrytomater
Salt og peber
Evt. olie

SÅDAN GØR DU

Skær tomaterne i halve. Læg dem med snittet opad på bagepapir og drys med salt og peber. Bag ved 150 grader i ca. en time indtil det meste væde er fordampet.

Hvis de skal gemmes, kan der hældes smagsneutral olie over, når de lægges i et skoldet glas.

Hjemmesyltede rødløg

INGREDIENSER:

4 rødløg
3 dl lagereddike – jeg bruger klar eddike, da jeg synes, det er pænest
1 dl vand
1 dl sukker
2-3 tsk peberkorn

SÅDAN GØR DU

Skær løgene i tynde skiver og kom dem i glas med skruelåg. Kog eddike, vand og sukker op. Når det koger og sukkeret er opløst, tilføjes peberkorn. Hæld eddikeblandingen over løgene i glasset. Sæt låg på og sæt løgene på køl. Når løgene er kolde, er de klar til brug. De syltede løg kan holde sig på køl.

Bagte stilktomater

INGREDIENSER:

Tomater på stilk

SÅDAN GØR DU

Tomaterne lægges i et fad med stilk og bages ved 200- 225 grader i cirka 15-20 minutter til de sprækker og får lidt farve.

1 Comment

  1. Tusind tak!
    Alle opskrifter her lavet.
    Velsmagende og godt beskrevet.
    Jeg er ret behågrkstret♥️

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*