Klumme: Når bæredygtighed & indretning supplerer hinanden

Tekst og foto Kit Sørensen

Sofabordet kostede 100kr. Bordet var lidt for højt, vi savede benene kortere, så det passede perfekt til de hvide sofaer.

Der er ingen tvivl om, at mange mennesker er ramt af de øgede energipriser. Huspriserne er faldende og købelysten er sat i bero. Derfor har jeg i denne udgave af Kit & Kunsten valgt at fokusere på bæredygtighed og hvordan man let og billigt kan indrette med smart og lækkert genbrug.

Et vitrineskab er altid hyggeligt, men ikke billigt hvis man ønsker glas til alle sider. Vi var så heldige at finde et sort vitrineskab på markedspladsen til 1700kr. Ejerne havde selv restaureret det, og lige hvad vi havde været på udkig efter. Skabet var lige lovlig lavt, så vi påsatte klodser under skabet, og malede dem sorte. Det smukke sommerfuglebillede var vi så heldige at finde til kun 30kr.

Bæredygtighed klæder den moderne indretning

Jeg har igennem tiden indrettet mange sommerhuse, denne gang er det anderledes. Tilbage i marts måned overtog min kæreste og jeg vort eget. Når man i dag erhverver sig sommerhus følger al indbo som regel med. Det gjorde det også i vores tilfælde og de første dage efter overtagelsen brugte vi på at vælge de møbler, pynteting og køkkenudstyr ud, der skulle beholdes. 90% blev kørt til folkekirkens nødhjælp. Vi ønskede at sætte vores eget præg og derved få følelsen af, at sommerhuset er vores. To hvide sofaer og seks grønne spise-bordstole var, hvad der stod tilbage. Vi blev hurtige enige om, at et sommerhus skal være et sted for afslapning, hygge og leg. Møblerne og indretningen skulle afspejle dette.

Samtlige møbler er købt i genbrugsbutikker, på markedspladsen eller hentet fra eget hjem.

Et ovalt spisebord i fyrretræ med to massive tillægsplader blev købt. 400 kr. Jeg valgte at male understellet sort, da den sorte farve går igen i lamper, lysestager osv.
Jeg faldt over en tallerkenrække til 75kr. Hængte den på væggen og malede den i samme hvide farve som væggen. Elsker at man kan erstatte bøger i stedet for porcelæn.