Lobster-roll – Jomfruhummer hotdog

Tekst & Foto Laura Sahl

Denne ret er for mig en rigtig luksusret. Det er smagen af weekend og ekstra hygge. Jeg elsker personligt at servere den til mindre selskaber. Dette er en af min kærestes favoritter, og det forstår jeg godt, for jeg lover, at smagen er fantastisk!

2 personer – 2 hotdogs til hver
20 jomfruhummere (5 pillede i hver hotdog)
4 gode hotdog brød (gerne brioche)
1 halv pakke smør
3 løg
2 dl kærnemælk
3 dl mel
2 spsk paprika
1 tsk salt
Solsikkeolie (til fritering af løgringe)
1 bundt dild
1 bundt purløg
5 spsk mayonnaise (gerne hjemmelavet eller en god hellmann)
1 citron
1 fed hvidløg
Romaine salat

Sådan gør du:

Skær løg i tynde ringe og læg dem i en skål med kærnemælk. Varm en gryde op med rigeligt olie. Tag løgene op af kærnemælken (vrid dem forsigtigt, så der ikke er alt for meget kærnemælk på). Vend dem i blandingen af mel, paprika og salt. Kog løgene i rigeligt olie, til de er sprøde og gyldne. Læg dem på en tallerken med et stykke køkkenrulle, så de bliver ved med at være sprøde.

Pil jomfruhummerne. Brun herefter smørret langsomt i en gryde over svag varme. Farven på smørret skal blive gyldenbrun, og få en skøn duft af nødder.
Kom de afpillede jomfruhummere ned i gryden til det brunede smør. Skru helt ned for komfuret, og giv dem 1-2 minutter. Stil derefter gryden til side.

Bland mayonnaise med hvidløg og saft fra en halv citron. Skyl Romaine salaten, hak purløg meget fint, pluk stykker af dild og rist tilsidst brødet. Jeg ristede brødet i smør på en grill-pande. Det gav brødet en skøn smag.

Skær brødet forsigtigt op. Start med at komme Romaine salat i, derefter jomfruhummere, mayonnaise og slut af med purløg, dild og de sprøde løgringe. Velbekomme!