Kom på eventyrrejse på Kunsten i vinterferien

Tekst Pressemeddelse (Kunsten) | Foto Kunsten

Børnepanelet og deres forældre testede det nye koncept "Min eventyrlige yogarejse i kunsten" og gav tommel op. I vinterferien er der mulighed for at komme på yogarejse på Kunsten to gange.

Omvendt-værksted, yoga og skumle skyggebilleder i vinterferien. Brug fantasien med et væld af kreative aktiviteter på Kunsten og i Friis Shoppingcenter.

Vinterferie er lig med indehygge og tid til hinanden.

Derfor fylder Kunsten Kreativitarium igen i år Aaltos smukke museum med formidling, fantasi og familier, der sammen går på opdagelse i kunsten.

– Vi er langt væk fra den gammeldags kunstformidling, der kunne være lidt tung og måske også lidt kedelig for børn. Det skal være sjovt at gå på museum, siger Peter Juul, leder af Kunsten Kreativitarium, som hvert år sætter turbo på kreativiteten hos tusindvis af børn – både i fri- og skoletid, på museet og ude i lokalsamfundene.

Spejle og spas

I vinterferien byder Kunsten på Kunst-Lab, hvor familier kan eksperimentere med at vende op og ned på tingene med spejle. Det er museets fastansatte kunstnere, der bemander Kunst-Lab – denne ferie en ekstra time om dagen – og det er der en særlig grund til.

– Vi har netop dannet et børnepanel, der kommer med idéer til, hvordan vi kan forbedre os. Ekstra tid med kunstnerne var ét af ønskerne, og det lytter vi selvfølgelig til, siger Peter Juul.

Dermed kan man gå på opdagelse med kunstnerne hver dag i uge 7 og 8 fra 11.00-16.00.

Udover aktiviteterne i Kunst-Lab kan man lave skyggespil og -tegninger i Alrummet, deltage i pop-op-workshops i udstillingerne, melde sig til yoga og skattejagt eller gå på opdagelse på egen hånd med en kunst- og emoji-jagt. Museet har i anledningen af Dea Trier Mørch-udstillingen også lavet en Kunstkuffert med opgaver, der relaterer sig til Vinterbørn. Blandt andet kan man lave sit eget linoleumstryk og blive klogere på, hvordan man selv så ud som nyfødt.

Desuden disker Kunsten op med en stor zone, hvor børn kan skabe kunstværker i en overdimensioneret sætterkasse, lave kunst af hårelastikker, der sættes på en plade med tusindvis af dyvler, lave tændstik-kunst – eller komme helt tæt på en ægte Jorn.

Endelig er de aktuelle udstillinger fulde af wow-effekt for både voksne og børn. Udstilling af Carsten Höller rummer både en roterende seng og gigantiske svampe, som giver dig følelsen af at være på størrelse med Tommeliden.

Udstillingen Twilight Zone med markante værker fra Louisiana er især noget for børn, der godt kan lide at gyse over store edderkopper eller en uhyggelig historie.

Vinterferien er samtidig sidste chance for at opleve den anmelderroste udstilling af Carsten Höller samt Dea Trier Mørch, da Kunsten efterfølgende gør plads til nye udstillinger.

Børn skal altid være sammen med voksne om at opleve på Kunsten.

Kunsten besøger Friis Shoppingcenter 1. februar fra 11.00 til 15.00.

Museet har også åbent mandag i vinterferien, og der er gratis entré for børn og unge under 18 år.