Hvor der er vanilje, er der vej

Tekst FOKUS I Foto Johny Kristensen

Det første ord han lærte at læse var ingrediensen ”Polynesisk vaniljestang” i Mette Blomsterbergs bagebøger. 20-årige Mikkel er autist. Hans skoleforløb har ikke altid været nemt. Men hvor der er vanilje er der vej, for kageinteressen bragte ham ind på en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse i KaffeFair. Forrige søndag var han med i dommerpanelet i vores nye kagekonkurrence KAGEKAMPEN. 

Hvad synes du om at være dommer i KAGEKAMPEN 2019?

-Det var nok en af de sjoveste begivenheder, jeg har været med til, fordi det er første gang, jeg får lov til at være dommer til noget, jeg elsker højst. Det, jeg elsker allermest, er kage. Mikkel holder en kunstpause og kommer i tanker om: – Ud over min familie selvfølgelig – og mine kolleger, griner han. 

En af de kolleger, Mikkel holder af at arbejde sammen med er Winnie Smith, som er konditor i KaffeFair. Hun var med i dommerpanelet sammen med Line Kilsgaard, kendt fra den Store Bagedyst. 

-Da Winnie startede herinde, så fik jeg min kagelyst igen. Jeg fik lyst til at komme hjem, bage en kage og tage den med for at få respons. Winnie er god til mig, fordi hun er meget forståelig, meget ærlig og nem at arbejde sammen med, fortæller Mikkel, som selv har udviklet en sukkerfri kagecreme.

Mikkel var en del af dommerpanelet under KAGEKAMPEN

Hvad synes du om amatørbagernes kager?

-Jeg synes, det var meget højt niveau, der var i KAGEKAMPEN. Meget af det var faktisk til Bagedyst-niveau, når man kigger på glace, isomalt, marcipan, gele, og hvordan de havde pyntet dem op. Hvis de havde gjort sig mere umage med smag og stadig haft den fine balance med pynt, tror jeg faktisk, at vi ville have haft det sværere med at finde en vinder, fortæller Mikkel og tilføjer, at det generelle ønske fra dommerne var mere syre, så de enkelte smage i kagerne kunne træde tydeligere frem. 

Mikkel har lært en del om kager. Han dimitterer som STU-elev fra KaffeFair i juni og kan nu skrive kagedommer på sit kompetencebevis. Vinderen af KAGEKAMPEN blev Vicki Bønding med kagen ”Fødselsdagens midtpunkt”. Mød hende i næste udgivelse.