Lyt til en podcast

Tekst Anette Vedfald | Foto Anette Vedfald

Danmark er i krise og bogstavlig talt lukket ned. De fleste danskere er sendt hjem og det er blevet meget tydeligt, hvad der har størst værdi. For nogen er det toiletpapir. For andre er det et godt helbred. Vi holder alle vejret og håber, at den ”onde drøm” snart er ovre, så vi atter ganske ubekymret kan fortsætte hverdagen. Men indtil da holder vi vejret, og vi holder os hjemme. Men hvad skal man pludselig fordrive al den ekstra tid med?

Frygt ikke, for her kommer der lidt hjælp til at underholde din hjerne med noget andet end Corona-virus.

Podcast som medie har haft kæmpe fremgang i de senere år. Ud over at der næsten er noget for enhver smag, så kan man også sagtens lave andre gøremål, imens man lytter. Personligt holder jeg af at tegne eller lægge puslespil. Men det kan virkelig også gøre opvasken eller oprydningen mere fornøjelig. Hvordan du vil gribe det an, er helt op til dig selv. Men her er i al fald nogle bud på, hvad du kan kaste dig over, mens Danmark er lukket ned. Alle de anbefalede podcasts herunder er desuden på dansk samt ganske gratis at lytte til. De kan enten findes ved at trykke på anbefalingernes links eller dér, hvor du ellers plejer at finde dine vante podcasts.

Samfund og Kultur: APPETIZE Podcast (Værter: diverse)

Hvis du ikke allerede har lyttet den igennem, så vil jeg først og fremmest starte med at anbefale vores egen podcast. Den indeholder nemlig en god blanding af paneldebatter, interviews med spændende personligheder samt meget meget mere.

Politik: Borgen Unplugged (Værter: Henrik Qvortrup og Thomas Qvortrup)

I denne podcast tager fætrene Qvortrup pulsen på, hvad der foregår i dansk politik. De debatterer og forklarer, hvad politikkerne egentlig mener mellem linierne samt hvilke konsekvenser det kan få på sigt.

Historie: Kongerækken (Værter: Anders Olling og Hans Erik Havsteen)

Denne podcast startede med at omhandle hele Danmarks kongerække. Men den blev sidenhen så populær, at den blev udvidet til også at omhandle diverse krige og gamle dage.

Krimi: Mørkeland (Værter: Camilla og Kristine)

Er du til krimi, så er denne true crime podcast helt perfekt. De to veninder, Camilla og Kristine, dykker i hvert afsnit ned i to mord samt taler om, hvad der får mennesker til at dræbe.

Kultur: RADIO GLAD – I rollen som skuespiller (Vært: Lars Hauberg)

I denne rolige podcast får man et mere nært forhold til Danmarks mest populære skuespillere. De interviewes nemlig om dem selv og deres karriere, og man får således en anderledes og grundig forståelse af skuespilleren som menneske og karakter.

Mental Sundhed: Nøglen til din hjerne (Vært: Jørgen Svenstrup)

Denne podcast kræver nok lidt mere koncentration end de andre, da den kan bruges til selvudvikling. Mentaltræneren Jørgen svarer nemlig på spørgsmål indenfor alle aspekter af personlig udvikling, og kommer også med helt konkrete anvisninger til, hvordan du kan komme godt ud af udfordrende situationer.

Samfund og Kultur: Shh, det taler vi ikke om (Vært: Katrine Skovsgaard)

Ikke at forglemme, så har vores egen blogger, Katrine Skovsgaard, jo også en ganske skøn podcast på lager.

Hvert afsnit indeholder en samtale med en ny gæst, hvor de taler om tabuer og alt det, som vi ikke tør at sige højt. Med andre ord; en podcast med noget på hjerte.

Tv og Film: Dahlgårds Tivoli Podcast (Vært: Pelle Lundberg)

I sommeren 1999 udkom dokumentarserien ’Dahlgårds Tivoli’. Den kunne noget hidtil uset, og den tog danskerne med storm. Nogle helhjertede fans har sat sig ned og lavet en udmærket og ret morsom podcast om serien og den tidlomme, som der også ligger gemt deri. Selve tv-serien kan desuden genses på DR Bonanza lige her.

Tv og Film: Levemanden og Skøjteprinsessen (Værter: Erik og Anette)

Sidst men ikke mindst vil jeg benytte lejligheden til at hive min egen podcast op ad hatten. Jeg advarer på forhånd om, at det er en ultranørdet podcast, der byder på passion og skæve vinkler primært omhandlende tv-serien Matador.