Blog: Husk at kigge på solen

TEKST OG FOTO CECILIE VESTERGAARD WENNERLIN

Mit ene barn, Daniel 3 år, leger med legoklodser på en larmende, men koncentreret måde. Mit andet barn, William snart 6 år, har alene-tid på værelset, fordi han syntes, der trængte til at komme ro i hovedet. Det er vi andre, der også kan trænge til, ikke? Ro i hovedet. Jeg har i mange år været chokeret over den nyhedsstrøm, vi har tilgængelig. Hvis man vil, kan man sidde med mobilen og få alle de gule bjælker smidt i hovedet, bare ved et klik ind på forsiden af nyhedsmedierne. Og hvis man er til det hardcore, kan man benytte sig af BT – Danmarks mest sensationalistiske avis, der hellere overdimensionerer end dyrker realisme. Som min mand siger, ”Deres forside råber af én… det gider jeg simpelthen ikke finde mig i.” – og når man så har fået alle de gule bjælker ind via mobilen, så kan man tænde for TV2 News og se lidt flere. I mange aviser vælger man ikke så sjældent overskrifter, der insinuerer noget andet, end hvad den pågældende artikels hovedpointe egentlig er. For selvfølgelig – folks følelsesliv skal også inddrages, hvis man skal have dem til at betale sig forbi en betalingsmur på en artikel. Men tilbage til TV2 News… Faktisk kører der jo en breaking-bjælke i bunden af skærmen hele tiden, så man kan egentlig se den hele tiden. Og nå jo, så er der alle de sociale medier, der lige nu også fungerer som mindre troværdige nyhedsmedier.

Forstå mig ret – selvfølgelig skal vi have adgang til grundig nyhedsdækning. Og langt henad vejen er det kun godt, at de sociale medier kan bidrage til en større bevidsthed omkring alvoren.

Jeg taler blot om, hvor vigtigt det er at respektere ens egen kapacitet for, hvor meget man kan rumme.

Er du rundtosset i hovedet af det? Bekymret? Rastløs?

Træk vejret dybt. Skærmene larmer – men det behøver dit hoved ikke gøre.

Fokus er på at passe på de udsatte lige nu. Og det betyder, vores hverdag er anderledes for en stund. Noget, jeg tænker meget på, er, at selvom vi står i denne her situation, hvor vi har et individuelt og kollektivt ansvar for at passe på hinanden, så er livskvaliteten OGSÅ vigtig, derude i de små hjem. Og heldigvis, så kan den være rigtig let at få øje på, hvis man flytter fokus til de små, men betydelige ting.

Jeg ved ikke, hvad der er vigtigt for lige netop dig. Men jeg vil gerne skrive lidt om, hvad jeg selv har fokus på, og hvad der kan være bitte små lykkepiller midt i alting.

Jeg har fokus på alt det smukke. Vi synger vores yndlingssange sammen. Alt lige fra ”Elefanten på loftet” til ”I Danmark er jeg født” (på Schierbecks melodi, for det er Williams favorit) og til Gasolin, for ligesom de ved på Italiens balkoner, så giver det bare rare følelser at synge sammen. Fællessang er en af vores lands store, vigtige traditioner. Dyrk det, derhjemme i stuerne. På Skype. På telefonerne. Og alle andre mulige steder.

Og så er der alt det andet smukke, man skaber. Måske strikker du. Eller maler. Eller planter blomster. Herhjemme tegner vi utroligt mange tegninger om alt det, der bor i vores sjæl. Og drengene elsker, når vi kommer i flow med dem og tegner. Og lidt bonusinfo: Der er faktisk en hel teori omkring dét at være i flow. For når man er i den tilstand, reparerer man på sig selv. Det er derfor, fx kunst og musik kan være god terapi.

Mit fokus er også på alt det, jeg har at være taknemmelig for. Jeg er taknemmelig for min mands kærlige blik og alle hans kys. Jeg er taknemmelig for, at jeg har børn, der er glade, helt indefra. Jeg er taknemmelig for gåture ( på steder, uden mennesker, lige nu), hvor luften er frisk og jorden langsomt tager mere og mere del i foråret.

Jeg er taknemmelig for mine kæres stemmer i telefonen. Jeg er taknemmelig for en nyligt bestået eksamen over Skype og en titel som ny-uddannet sexolog. Jeg er taknemmelig for mit arbejde. Jeg er taknemmelig for at spille musik og mærke mit eget flow, også på den måde. Jeg er taknemmelig for frostkunst i vandpytter, duften af grønt, der spirer, og for at vi kan smile til hinanden. For sundhedspersonale, der gør en uvurderlig indsats, og for alle de andre, der er med til at holde de vigtige kanaler åbne.

Mit fokus er på, at et ord som samfundssind igen bruges. Det talte jeg med min fars kæreste om. At de ord, der var vigtige, da vi stod i en krisetid for mange år siden, tages i brug igen og vækker sammenhold. Og sammenholdet – det vokser hele tiden. Frivillighed, hjælpsomhed, betænksomhed.

Mit fokus er på, at kærlighed i høj grad findes.

Husk at kigge på solen 🙂

¨¨¨¨¨¨

Tak, fordi du læste med.