Blog: Dunseburger med bacon-mayo og råsyltet rødkål og agurk

Opskrift og foto Anders Lang

Frikadeller:
1 kg hakket kalv og flæsk
4 æg
1 dl mel
1 dl havregryn
1 dl sødmælk
2 tsk peber
2 tsk salt
1 tsk aromat

Steg ca. 15 min. 5 min på hver side! En dunse skal have godt med stegeskorpe, derfor er det en god idé at lave frikadellerne som en trekant. Og ja, det er en stor portion! Men heller en dunse for meget end en for lidt!

Gode luftige burgerboller

Lav en lage af:
4 dl lagereddike
140 g sukker
1 spsk peberkorn
2 tsk salt
1 dl vand
Kog op til sukkeret smelter

Råsyltet rødkål:
Et halv fintsnittet rød spidskål. Hæld halvdelen af lagen over.

Råsyltet agurk: En hel agurk skåret i rimelig tykke skiver. Hæld halvdelen af lagen over. Stil de to ting afkøle i køleskabet.

Mens du laver dunserne:

Baconmayo:
200 g bacon
200 g god mayonnaise
Steg bacon sprødt. Lad det køle af og hak det. Rør det op med mayonnaise og evt. en tsk grov sennep.

Saml vidunderet og nyd en lækker klassiker!