Udstillinger fra Kunsthal NORD

FREDAG 4. MAJ KL 16-19

Åbningstale kl. 16 af Henrik Broch-Lips

De tre billedkunstnere Antonia Low, Stella Geppert og Tina Maria Nielsen har været på flere researchture i Aalborg for at undersøge den lokale energiproduktions fysiske og symbolske egenskaber. Herefter har de benyttet undersøgelserne som både konkret metode og metaforisk udgangspunkt for deres egen kunstneriske produktion til udstillingen POWER PLANT.

Alle kunstnere vil være til stede til ferniseringen.

 

POWER PLANT – NY INTERNATIONAL UDSTILLING

  1. MAJ – 17. JUNI 2018

Antonia Low, Stella Geppert, Tina Maria Nielsen

POWER PLANT er et dansk-tysk samarbejds- og udstillingsprojekt af Antonia Low, Stella Geppert og Tina Maria Nielsen. De tre erfarne billedkunstnere har arbejdet tæt sammen og alle skabt værker med udgangspunkt i Kunsthal NORDs placering i et tidligere kulkraftvarmeværk.

Titlen POWER PLANT refererer direkte til Kunsthal NORDs tidligere funktion som transformerstation. Udstillingen fremhæver historiske, funktionelle sammenhænge og forholder sig kunstnerisk til industrialderens lokale og globale aspekter.

”Flere af værkerne fremstår som en form for mindesmærker, der udfordrer vores opfattelse af kroppens rolle i såvel den industrielle, håndværksbaserede epoke som i den aktuelle teknologisk, digitalt styrede æra”, siger Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal NORD.

Tina Maria Nielsen, Antonia Low og Stella Geppert benytter sig alle af skulpturelle praksisser, installationer og objekter i kombination med forskellige ready-mades som aktuelt omfatter kul og restprodukter fra energiproduktion. Fælles for de tre kunstneres praksis er arbejdet med værkernes særlige stedsforankring og kontekstuelle rammer.

De har i flere måneder arbejdet sammen om udstillingen på Statens Værksteder for Kunst i København, og etableringen af udstillingen i Aalborg vil foregå i tæt samarbejde med Kunsthal NORDs kunstfaglige personale.

Læs mere

 

KUNSTNERSAMTALE I PROCES

TORSDAG 3. MAJ KL. 16

Få et smugkig, når kunstnerne Antonia Low, Stella Geppert, Tina Maria Nielsen holder pause midt i installeringen for at fortælle om deres udstilling.

GRATIS – ingen tilmelding

 

NYE VÆRKER I KUNSTHAL NORDS SATELLIT S1

MORTEN MODIN // 87:1

På Aalborg Banegård vises Morten Modins nye stedspecifikke skulpturer, som han både har skabt til Kunsthal NORDs udstillingsplatform S1 og til den populære modeljernbane, der er placeret i stationens forhal.

Morten Modin har taget udgangspunkt i den standardiserede skalatype 1:87, man normalt benytter til bygning af togbanemodeller, og har dermed skabt en række 3D printede miniatureudgaver af endnu ikke opførte offentlige skulpturer.

Én af de skulpturer, der er installeret i modeljernbanen har Morten Modin også skabt i en langt større skala, som passer perfekt til vores mini-kunsthal S1, der er placeret få meter fra modeljernbanen.

Morten Modin er uddannet fra det Kgl. Danske Kunstakademi i 2014, og har desuden studeret på Helsinki Art Academy i Finland. Han bor og arbejder i København. Han har udstillet på en lang række udstillingssteder i både ind- og udland og har bl.a. modtaget Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Talentpris i 2017.

Kan ses til 11. Juni 2018.

Læs mere og se billeder

 

FILOSOFISKE KUNSTSALONER

ONSDAG 9. maj 18-20, TIRSDAG 22. maj 17-19 og FREDAG 8. JUNI 16-18

Filosofiske samtaler i Kunsthal NORD er et inspirerende tilbud til alle, der nysgerrigt og interesseret har lyst til at diskutere livets store filosofiske spørgsmål.

I en hyggelig og afslappet atmosfære vil der tales om livets eksistentielle temaer, som altid har berørt os mennesker, og som det æstetiske felt vedvarende søger at bringe i spil.

Formålet er samtidig at undersøge filosofiske begreber, som også kunsten gennem tiden har forsøgt at behandle, og som aktuelt vil knytte sig til kunsthallens udstillinger.

Man behøver bestemt ikke være tynget af kunsthistorisk eller filosofisk indsigt, men skal blot være interesseret i, og have lyst til, at indgå i samtaler af filosofisk karakter. Målet er ikke at overbevise, missionere eller analysere, men blot gennem andres og egne refleksioner at opnå et nuanceret, fornyet og beriget perspektiv på et givent emne.

Filosofistuderende og tidligere erhvervschef Teis Kronborg, som har erfaring med professionelle samtaler samt filosofiske samtaler af denne art, er salonbestyrer.

Arrangementerne er gratis og der er fri adgang til Kunsthal NORD.

Temaer for den enkelte saloner følger – hold øje med vores Facebook-side.