Kunsthal Nord – Meget mere end en kunsthal

Reklame | Kunsthal NORD

Annonce – Kunsthal NORD er for længst blevet en af landets vigtigste udstillings- og vidensplatforme for den eksperimenterende nutidskunst. I år kan den nordjyske kunsthal fejre ti års succes i de inspirerende og rå rammer i Nordkraft

Fotos Niels Fabæk

Kunsthal NORD har på kort tid opnået status som en af de mest respekterede udstillingssteder for den nyeste og bedste, nonkommercielle samtidskunst. Som Londons verdensberømte udstillingssted Tate Modern er Kunsthal NORD også placeret i et tidligere kraftværk. Man finder dog ikke Kunsthal NORD i England, men på Kjellerups Torv i Aalborg.

– Kunsthal NORD er en anerkendt, professionel kunsthal med fokus på høj kvalitet, og vil man opleve eksperimenterende dansk og international billedkunst i Nordjylland er et besøg i Nordkraft et absolut must, siger Henrik Broch-Lips, der er leder af Kunsthal NORD.

Lokalerne er rå og industrielle, hvilket giver de bedste rammer for både overraskende og kritiske udstillinger. De udstillende kunstnere bliver bedt om at tage udgangspunkt i de arkitektoniske omgivelser og konteksten Nordjylland.

Vil uddanne unge i kunstformidling

– Vi laver sjældent traditionelle ophængninger med billeder på væggene, men samarbejder med kunstnerne om at producere udstillinger, hvor værkerne er nye og skabt på stedet. Vi forsøger altid at lave udstillinger, der er på forkant med nye strømninger i kunsten, og vi udstiller primært yngre kunstnere, der tør bryde med traditionen, eksperimentere og skabe deres helt eget udtryk, siger Henrik Broch-Lips.

Kunsthal NORD har gratis adgang for alle og er en vigtig vidensplatform for debat og samtale om den aktuelle nutidskunst. Kunsthallen driver Åbent Akademi og Nordjyllands Kunstnerværksted, men kan nu også fra september tilbyde unge mellem 18 og 29 år en ny, gratis to-årig deltidsuddannelse i kunstformidling.

– Kunsthal NORD er meget mere end et udstillingssted, og vi glæder os rigtig meget til at uddanne unge til at skabe seje kunstevents og planlægge tre-dages kunstsatellitter i alle 11 nordjyske kommuner. De næste par år vil Kunstpionererne udfordre hele Nordjylland med den aktuelle samtidskunst, siger Henrik Broch-Lips.

Spektakulær jubilæumsudstilling

1. august har Kunsthal NORD eksisteret i ti år. Det bliver fejret med åbningen af Jan Danebod og Peter Olsens jubilæumsudstilling PROVISORISK LANDSKAB, der vil transformere Kunsthal NORD til en stor byggeplads. De to talentfulde billedkunstnere vil skabe deres hidtil største soloudstilling som en stor spektakulær totalinstallation med over 30 installatoriske værker og skulpturelle greb, der alle er lavet specifikt til kunsthallen og Nordkrafts arkitektoniske karakter og særpræg.

Jan Danebod og Peter Olsen er begge uddannet fra Det Jyske Kunstakademi og er kendt for at intervenere i det offentlige rum ved at eksponere det mærkelige, anderledes og glemte. I deres ambitiøse praksis findes implicit en social og aktivistisk kritik, der udfordrer spørgsmål som ’et godt liv’, ’et bæredygtigt samfund’ og ’hvem har retten til byens fællesrum’.

ALLE ER VELKOMMEN 1. AUGUST KL. 17 TIL ÅBNINGSTALE, DER BLIVER HOLDT AF SUNDHEDS- OG KULTURRÅDMAND MADS DUEDAHL.

Se mere på kunsthalnord.dk