Test af Nokia 7.2

Tekst Bruno Engelbrektsen | Foto Presse

Her den seneste tid har jeg brugt Nokia 7.2 som min telefon, og den har klaret det utroligt godt.

Min første tanke er, at den ser virkelig lækker ud, og den føles ligeså. Telefonen ligger godt i hånden, dog er den lidt stor, men for det meste er det ikke noget problem. Der er ikke nogen skarpe kanter, der gør den ubehagelig at holde på.

Den holder strøm i overraskende lang tid, ca 2-3 dage for mig, hvilket er en kæmpe opgradering fra at skulle lade min telefon op dagligt. Den laver ikke nogle kompromiser for at spare strøm, da den ikke bliver langsom, selvom der er mange åbne programmer på samme tid.

Den 6,3 tommer store skærm er fuld hd, hvilket gør at alting ser skarpt ud, og den viser også farver rigtigt godt, lyse som mørke. Angående skærmen, så har den et lille “notch” hvor at selfie-kameraet sidder. Det bliver ikke rigtigt et problem ved dagligt brug, men hvis man ser film, så er det lidt i vejen. Men så kan man bare zoome lidt ud, så at der kommer en sort kant, der hvor kameraet er.

Telefonen har 3 kameraer og de tager nogle flotte billeder. Især hovedkameraet er godt, da det er hele 48 megapixels. Den har også et vidvinkel kamera og dets billeder er næsten lige så gode i dagslys, men når det bliver lidt mørkere, så kan man godt se en forskel på kameraerne. Den har op til 10x zoom.

Telefonens højtalere spiller overraskende højt og klart. Den har et jackstik til høretelefonerne og med et usb-c ladestik, skal man ikke til at fumle med ladestikket, når at den skal sættes til opladning.

Alt i alt, så er det en rigtigt god telefon, og prisen gør den kun bedre.

Nokia 7.2 fås i Cyan Green, Charcoal og Ice. Den kan købes hos udvalgte forhandlere og koster kr. 2.699,-