Nyt testtilbud til borgere i Nørresundby

PRESSEMEDDELELSE - Foto: Line Bloch Klostergaard

Borgere i Nørresundby får fra i morgen kortere vej til en test for COVID-19, når der åbner et midlertidigt testcenter i Løvvang Hallen. Region Nordjylland og Aalborg Kommune sætter ind med ekstra testkapacitet for at fange rester af coronasmitte i Nørresundby, som kan få tallet til at stige hurtigt igen.

I morgen – onsdag den 17. marts – åbner et nyt testcenter i Løvvang Hallen, hvor borgere i tidsrummet kl. 12-18 kan få foretaget en lyntest, der giver svar inden for kort tid. Med den ny testmulighed i Løvvang Hallen bliver vejen til en COVID-19-test væsentligt kortere, end tilfældet er i dag, hvor borgere nord for fjorden enten skal til Aalborg Lufthavn eller syd for fjorden til Aalborg for at blive testet

Baggrunden for den nye testtilbud er at sikre, at incidenstallet ikke pludselig stiger. Incidenstallet for Nørresundby er lige nu tæt på niveauet for det øvrige Aalborg, men for blot to uger siden var det noget højere: 163,2 for postnummer Nørresundby, mens det for hele Aalborg Kommune lå på 63,6.

For at gøre opmærksom på den nye testmulighed er Aalborg Kommune og områdets boligselskaber også i gang med at informere borgere i Nørresundby.

”Det nye testtilbud i Løvvang Hallen skal ses som smitteforebyggende for hele Nørresundby området. Smittetallet steg i forrige uge, men det er heldigvis faldet igen. Nu får vi et lokalt testtilbud i Nørresundby, hvilket vi har god erfaring med fra andre lokalområder. Vi er i gang med en forbyggende indsats, hvor vi også minder borgerne om at blive testet via Facebook-grupper, skoler og daginstitutioner. Vi har også et tæt samarbejde med lokale boligforeninger, der hjælper med at få budskabet ud. Det bedste kram lige for tiden er at opfordre hinanden til at blive testet for Covid-19,” siger Denise Bakholm, chef for Center for Tværfaglig Forebyggelse.

Aftalen omfatter indtil videre test to gange om ugen;

Onsdag 17. marts kl. 12-18

Lørdag 20. marts kl. 10-17

Onsdag 24. marts kl. 12-18

Lørdag 27. marts kl. 10-17

Region Nordjylland har ansvaret for testdelen, men det er personale fra Falck, der bemander der midlertidige testcenter i Løvvangen.

”Vi ved fra tidligere indsatser, at det gør en forskel, at testcentrene ligger tæt på bopælen, og der bor rigtig mange mennesker i Løvvangen. En del bor også tæt i etagebyggeri, så det giver rigtig god mening at lave en ekstra indsats her for at holde øje med smittetrykket,” siger kontorchef Jacob Bertramsen, Region Nordjylland.

Book din tid på www.coronaprover.dk