‘Ramajetternes jul’ kommer til Friis i december

tekst Christina Svendsen | foto Presse

I weekenderne i december er der en ekstra stor oplevelse hos Shoppingcenteret Friis i Aalborg for de mindste. Med afsæt i sidste års julekalender, ‘Ramajetternes jul’ på Ramasjang, kan børnene hjælpe Finn Falk, der er blevet fanget i julemandens værksted.

‘Ramajetternes jul’ blev sendt for første gang sidste år på Ramasjang og bliver genudsendt i år igen, hvor den er en ud af de 7 julekalendere som DR sender til både store og små.

Sidste år var der også et Ramasjang-event i shoppingcenteret. Der var det dog Kristian fra Ramasjang-mysteriet, der havde brug for hjælp. Han havde selv travlt med andre mysterier, så børnene blev udstyret med lakridspibe og oversigtskort, så de kunne finde ud af, hvem der havde stjålet julemandens ting.

Udstilling om Børne-TV i Aarhus

DR kommer også andre steder hen i landet i julemåneden. Blandt andet til Aarhus, hvor der også er mulighed for et afbræk i juleshoppingen i Bruuns Galleri. Den 1. november åbner ’Øjeblikke fra Børne-TV’s historie’ i centeret. Udstillingen kan ses hele november og december, og her kan man for eksempel dykke ned i ’Sonja fra Saxogade’, Jørgen Clevins kreative snilde, Ingrid og Lillebror, Anna og Lotte, Kaj og Andrea, Bamse og også mange af de nyere figurer, som DR’s B&U-afdeling har leveret gennem mere end 50 år.

Længere sydpå i Billund bliver der lagt op til en særlig oplevelse, når udstillingsbygningen ved Museumscenter Karensminde bliver omdannet til en totalinstallation med scenografier, lyd- og lyseffekter samt originale kostumer og rekvisitter fra årets julekalender, Theo og Den Magiske Talisman. Der bliver også særlige rundvisninger i universet. Den kan ses fra 1. december helt indtil 4. februar.