Kunsten og litteraturen mødes hos Kunsthal NORD

Tekst PM | Foto Kunsthal Nord

Lørdag den 10. november kl. 13-16 er der fernisering på udstillingen HAIKU TIL HØECK hos Kunsthal NORD i Nordkraft

Haiku til Høeck er et banebrydende udstillingsprojekt og en særlig hyldest til en af landets største digtere, Klaus Høeck, som i november fylder 80 år. Billedkunstneren Morten Stræde og filosofiprofessor Frederik Stjernfelt har fulgt Klaus Høecks kompromisløse forfatterskab gennem 30 år og fra hvert deres kunstfaglige sted, har de nu skabt en samlet skulpturel, visuel og tekstlig installation i Kunsthal NORDs rå og postindustrielle rammer.

Den tværkunstneriske og eksperimenterende udstilling består af en række nye skulpturer og litterære tekster, der alle refererer til de ‘helte’ og inspirationskilder som både Klaus Høeck, Morten Stræde og Frederik Stjernfelt har ladet sig inspirere af i deres mangeårige virke. Publikum vil møde værker med titler efter verdensberømte kunstnere og teoretikere som for eksempel Søren Kierkegaard, Vladimir Tatlin, Walter de Maria og Yves Klein.

Klaus Høecks samlede oeuvre er kendetegnet ved en udbredt brug af systematik, både grammatisk og semantisk. Hans gennemkomponerede digtsamlinger tager oftest udgangspunkt i den store litteraturs indholdskatalog, og bygger videre på det – ofte råt, direkte og konstruktionsmæssigt kompliceret.

Denne på én gang komplekse, klare og kompromisløse tilgang til forholdet mellem kunsten og verden præger også udstillingen, der er et stedsforankret væv af Morten Strædes stramme skulpturer, relieffer og papirarbejder samt Frederik Stjernfelts fysiske tekstelementer, der breder sig over væg og gulv.

Der er åbningstaler kl. 13 af Henrik Broch-Lips, der er kunstfaglig leder hos Kunsthal NORD, og Morten Stræde, billedkunstner. Udstillingen kan ses indtil 13. januar 2019 og er støttet af Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Beckett Fonden, 15. Juni Fonden og Grosserer L.F. Foghts Fond.