Påskeudstillingen er tilbage på Lundbæk Landbrugsskole

Tekst og foto Pressemeddelse (Foreningen Kunst og Kultur Nibe)

Flemming Møller Mortensen, medlem af Folketingets Kulturudvalg, holder åbningstalen, når foreningen Kunst og Kultur Nibe, tidligere Kulturelt Samråd, skærtorsdag slår dørene op til den største påskeudstilling nogensinde med værker af ikke mindre end 28 kunstnere.

– Kunst kan skabe glæde, den kan udvide vores horisont og den kan skabe afsæt for gode samtaler. Det er for mig vigtigt, at vi også uden for de store institutioner giver folk mulighed for at opleve god kunst i mange former og jeg ser frem til at komme til Lundbæk, udtaler han.

Det er fire år siden, der sidst var påskeudstilling på Lundbæk Landbrugsskole og foreningen Kunst og Kultur Nibe, glæder sig over, at de nu igen kan byde publikum indenfor i de fine lyse lokaler på den gamle herregård. I 2020 var alt klar til den helt store satsning, men få uger inden åbningen kom den første store nedlunkning og med den et forbud imod foreningsbaserede arrangementer. I 2021 turde foreningen ikke engang tænke på at arrangere noget, men sidste år var udstillingen igen en realitet. Denne gang i nye rammer hos Nibe Festivalen, fordi Lundbæk Landbrugsskole havde kastet sig ud i den helt store ombygning og derfor ikke kunne huse udstillingen. Det kan de i år og påskeudstillingens publikum kan se frem til en ekstra æstetisk oplevelse i kraft af den nye tilbygning og det nyanlagte udeområde.

Påskeudstillingen på Lundbæk har i mange år været en fast tradition og ét af de arrangementer, som Foreningen Kunst og Kultur Nibe, investerer rigtig mange arbejdstimer i. Det er ikke bare en salgsmesse, hvor hver kunstner har en stand, men en kunstnerisk tilrettelagt udstilling, hvor hver kunstner er nøje udvalgt og hvor der er lagt vægt på den samlede præsentation af værkerne.

– Vi har arbejdet hele efteråret og vinteren på at lave aftaler med kunstnerne, så vi kan præsentere et stort og varieret udbud af kunstværker indenfor næsten alle genrer, fra maleri, grafik, akvarel og fotografi til glas, keramik og porcelæn, udtaler foreningens formand Gitte Friis Therkildsen. Hun fortæller, at påskeudstillingen er tilrettelagt som et udflugtsmål, hvor gæsterne kan se nye og interessante kunstværker og måske byde familie og venner på en fælles kunstnerisk oplevelse i forbindelse med påskefrokosten. I tilgift kan de så også opleve skoven med anemonerne og nyde en kop kaffe.

– Værkerne er stadigvæk til salg og det er der også en del gæster, der interesserer sig for, men først og fremmest handler det om, at vi præsenterer en varieret og interessant udstilling, som folk kan gå på opdagelse i, siger hun.

Fakta

Der er fernisering skærtorsdag, den 6. april kl. 14.00 og her vil hovedparten af de 28 kunstnere være til stede. Udstillingen er åben d. 6. – 10. april kl. 10.00 – 16.00.

Find Lundbæk Landbrugsskole på Halkærvej 3, 9240 Nibe

Kunstnere: Annemette Hoier Nielsen, Annette Torrild, Betina Fleron, Christina Juelsgaard, Christine Thorsen, Daona Duksiene, Frederik Hesseldahl , Grethe Maurseth, Hanne Kathrine Krogstrup, Iben Laursen, Jan Wessel, Jesper Krogh, Klaus Jensen, Lene Brun Kolff, Lene Lundgaard, Lone Hedegaard, Lone Lise Thorsen, Louise Maagaard, Martin Gregersen, Michaela Joseph, Pernille Krogh, Peter Parling, Pia Viborg, Rikke Precht, Sidsel Brix, Tanja Eijgendaal, Torben Meersholm, Ulla Severinsen

Arrangør: Kunst og Kultur Nibe