Vær med i et kunstværk og få masser af gratis kultur

Tekst Presse og Foto Joakin Züger

Gammeltorv bliver forvandlet til et kulturelt hotspot med koncerter, performancekunst, kunstneriske workshops og den kæmpestore oppustelige skulptur SKUM. Her kan man både være med som publikum og som medskaber i et kunstværk.

Selvom sommeren går på hæld, så kommer byen til at boble af spændende kulturtilbud de kommende weekender.

Her er der nemlig masser af gratis kultur på Gammeltorv. De mange tilbud er resultatet af et nyt samarbejde mellem Kunsten, Utzon Center og Studenterhuset, som er støttet af Aalborg Kommunes Genstartspulje.

Vær med i kunstværk
Torsdag den 19. august kl. 16.00 går kunstner Hannah Toticki sammen med lokale nordjyder gennem Aalborgs gader i en usædvanlig demonstration, som hun kalder Karriereprocession. Demonstranternes opgave er kort og godt at være uproduktive.

Hannah Toticki bruger nemlig sit kunstneriske virke til at sætte spørgsmålstegn ved vores nuværende samfundsmodel, hvor arbejde og konstant produktivitet fylder en hel del. For hvad skal der egentlig til for at få et lykkeligt arbejdsliv? Mere løn, en fridag om ugen, gode kollegaer? Det spørger kunstneren deltagerne om i en indledende workshop, der begynder samme dag på Kunsten kl. 13.30. Aktiviteterne peger samtidig frem mod efterårets store udstilling på Kunsten, Work It Out, som handler om fremtidens arbejdsliv.

Hannah Toticki, der tilbage i 2016 blev udråbt til den mest lovende nyuddannede kunstner i Europa, ønsker at deltagerne i paraden skal være lokale fra alle dele af arbejdsmarkedet eller helt ude af det. Hvis du gerne vil være med i optoget og workshop, så send blot en mail til Kunsten på lt@kunsten.dk.

SKUM-sjov og gratis musik
Karriereprocession bliver startskuddet på to kulturrige weekender i Aalborg. 19. august begynder Studenterhusets festival Way Up North Summer med gratis koncerter på Gammel Torv. Lineup’et inkluderer blandt andre Lord Siva, Farveblind, Ginne Marker, Christian Hjelm, Kogekunst og mange flere.

Ugen efter, d. 26.-28. august fortsætter festlighederne og samarbejdet mellem kulturinstitutionerne, når SKUM af Bjarke Ingels Group puster sig op på Gammel Torv og er med til at sætte rammerne for den sidste del af Studenterhusets Way Up North Summer-festival. Samme dage fra kl. 11.00-15.00 vil Kunstens Kreativitarium stå klar på Gammel Torv med deres boblende sjove SKUM-eksperimenter. Her kan børn og barnlige sjæle lege og eksperimentere med blandt andet at lave skumfigurer på de særlige skummaskiner, som tilsætter helium, så figurerne flyver højt op over Aalborgs tage.

–  Hen over sommeren har vi givet rigtig mange børn og voksne en god oplevelse med kunst, kreativitet og arkitektur. Det er en kæmpe fornøjelse at få lov til at fortsætte i samarbejde med Studenterhuset – og samtidig inddrage borgerne i en kunstperformance, der peger frem mod efterårets store udstilling på Kunsten om fremtidens arbejdsliv, der hedder Work It Out. Vi er taknemmelige for, at der er politisk opbakning til sammen at genstarte kulturen i Aalborg, siger Lasse Andersson.

Det er Utzon Center og Kunsten, der har samarbejdet om at bringe SKUM til forskellige lokationer i Aalborg med hjælp fra kommunens genstartsmidler. Først ved Utzon Center som en del af Aalborgs skyline og kun et stenkast fra Limfjorden. Sidenhen i Kunstens Skulpturpark blandt bøgeblade og marmorflader og som midlertidig skulptur blandt parkens faste installationer.

Med den tredje placering på Gammel Torvs brosten kommer SKUM i kontrastfyldt selskab med blandt andet Budolfi Kirkens gotiske arkitektur og det gamle posthus i nationalromantisk stil.

Skum-eksperimenter og Way Up North Summer er ligesom SKUM blevet til takket være Aalborg Kommunes genstartsmidler.

For tilmelding til Karriereprocession, skriv venligst til Linea på lt@kunsten.dk.

For yderligere information, kontakt venligst:
Lasse Andersson, direktør, Kunsten og Utzon Center, tlf. 99821600 eller laa@kunsten.dk

For presseservice:

Mette Kirstine Goddiksen, journalist, Kunsten, 61657202 eller mkg@kunsten.dk