
Start det nye år med en bid af Asien. Her får du opskriften på en smagfuld asiatisk-inspireret ret – wok med hakket oksekød, nudler og masser af grøntsager.
4 PERSONER
Udstyr: Wok, gasblus eller kogeplade
INGREDIENSER
- 400-500 g hakket oksekød Jordnøddeolie (eller solsikkeolie)
- 4-5 forårsløg
- 3 gulerødder
- 500 g pak choi
- 3 fed hvidløg
- 3-4 spsk revet Ingefær
- 1 stk chili
- 300 g nudler (jeg har brugt udon nudler)
- 1⁄2 dl hoisinsauce
- 1⁄2 dl soyasauce
- 50 g hakkede peanuts
- 5-6 lime blade
- 2 lime
KLARGØR INGREDIENSER
- Pak Choi deles. Bunden hakkes til stykker på 2-3 cm. Del bladene i to.
- Skær gulerødder i stave. (Evt. med en bølgekniv)
- Skær forårsløg i tynde halve skiver.
- Riv eller pres hvidløgene og ingefæren så fint som muligt. 5. Hak chili, fjern evt. kerne.
KLARGØR NUDLERNE
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
- Gem en lille smule af kogevandet og bland det med Hoisin saucen.
TILBEREDNING PÅ WOK
- Opvarm wokken i ca. 1 min og hæld lidt jordnøddeolie i.
- Steg gulerødderne af i 3-4 min.
- Tilsæt Pak choi bundene, hvidløg, ingefær og evt. lime blade.
- Tag wokkens indhold og hæld det i en skål.
- Opvarm wokken igen og tilføj igen lidt jordnøddeolie.
- Brun det hakkede oksekød på max varme og tilsæt herefter soyasaucen og grøntsagerne fra skålen.
- Vendes sammen i 1 min.
- Herefter tilsættes nudlerne i wokken og vendes med i 1 minut ved medium varme.
- Vend Pak Choi blade i til sidst. Pynt med hakkede peanuts og lime både.