Opskrift: Wokret med hakket oksekød

MADGLÆDE | ANDERS ”ÆDEDOLKEN” LANG

Start det nye år med en bid af Asien. Her får du opskriften på en smagfuld asiatisk-inspireret ret – wok med hakket oksekød, nudler og masser af grøntsager.

4 PERSONER

Udstyr: Wok, gasblus eller kogeplade

INGREDIENSER

  • 400-500 g hakket oksekød Jordnøddeolie (eller solsikkeolie)
  • 4-5 forårsløg
  • 3 gulerødder
  • 500 g pak choi
  • 3 fed hvidløg
  • 3-4 spsk revet Ingefær
  • 1 stk chili
  • 300 g nudler (jeg har brugt udon nudler)
  • 1⁄2 dl hoisinsauce
  • 1⁄2 dl soyasauce
  • 50 g hakkede peanuts
  • 5-6 lime blade
  • 2 lime

SÅDAN GØR DU

KLARGØR INGREDIENSER

  1. Pak Choi deles. Bunden hakkes til stykker på 2-3 cm. Del bladene i to.
  2. Skær gulerødder i stave. (Evt. med en bølgekniv)
  3. Skær forårsløg i tynde halve skiver.
  4. Riv eller pres hvidløgene og ingefæren så fint som muligt. 5. Hak chili, fjern evt. kerne.

KLARGØR NUDLERNE

  1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
  2. Gem en lille smule af kogevandet og bland det med Hoisin saucen.

TILBEREDNING PÅ WOK

  1. Opvarm wokken i ca. 1 min og hæld lidt jordnøddeolie i.
  2. Steg gulerødderne af i 3-4 min.
  3. Tilsæt Pak choi bundene, hvidløg, ingefær og evt. lime blade.
  4. Tag wokkens indhold og hæld det i en skål.
  5. Opvarm wokken igen og tilføj igen lidt jordnøddeolie.
  6. Brun det hakkede oksekød på max varme og tilsæt herefter soyasaucen og grøntsagerne fra skålen.
  7. Vendes sammen i 1 min.
  8. Herefter tilsættes nudlerne i wokken og vendes med i 1 minut ved medium varme.
  9. Vend Pak Choi blade i til sidst. Pynt med hakkede peanuts og lime både.