Lækker grillmenu

Tekst og Foto Laura Sahl

Det gode sommervejr fortsætter herhjemme i Danmark. Det betyder lange aftener i haven, og lyse sommeraftener. For de fleste, bliver grillen brugt i stor stil, og her kommer mit bud, på en lidt anderledes grill-aften.

Krydret oksekød på spyd:

  • 1 pakke oksekød
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk paprika
  • 1 løg
  • 5 små tomater
  • 5 grill-spyd

Bland oksekød, hvidløg, paprika, salt og peber. Skær løg i både. Form aflange frikadeller af farsen, og sæt skiftevis løg, oksekød og tomater derpå.  Smør kødet med lidt olie inden spydende skal på grillen. Grill dem på høj varme.

Hvidløgsbrød:

  • 1 sandwich brød, eller ciabattabrød.
  • Hvidløgs/persille smør
  • 2 små håndfulde parmesan

Halver brødet og smør det med hvidløgs/persille smørret. Drys en lille håndfuld parmesan på hvert stykke brød. Lun brødet på grillen, ved svag varme, til osten er smeltet på toppen.

Hvidløgssmør (bruges både til majs og hvidløgsbrød):

  • En halv pakke god smør
  • 1 bundt persille
  • 4 fed hvidløg
  • 2 kviste rosmarin
  • Et drys flagesalt

Hak persille, hvidløg og rosmarin fint. Bland det hele med smørret og rør det godt sammen.

Majskolber:

  • 2 majskolber
  • 4 spsk hvidløgs/persille smør
  • Flagesalt

Lig majskolberne i en skål med koldt vand og lad den trække i en lille time.
Grill dem på høj varme, til skralden er godt brændt og mørk. Åben forsigtigt majskolberne og put 2 spsk hvidløgs/persille smør i hver majskolbe. Server dem i deres skrald, og drys med flagesalt.

Frisk pastasalat:

  • 1/5 bøtte pesto
  • 1 pakke frisk pasta, med ricotta og spinat fyld
  • 1 rødløg
  • 1 pakke mozzarella
  • 10 små tomater
  • 2 håndfulde rucola

Kog pastaen, efter henvisningen på pakken. Når pastaen er færdig kogt, hældes der kold vand over, til de er kolde.
Skær tomater i små både. Skær rødløg i tynde ringe. Hak rucola. Ryk mozzarella i små stykker. Bland nu rucola, mozzarella, tomater, rødløg og pesto. Vend det til sidst forsigtigt sammen med pastaen.

God fornøjelse!