Koncertanmeldelse: Glædeligt gensyn med Thy-brødre!

Tekst Betine Brix | Foto Skråen

Koncert med Jonah Blacksmith onsdag den 11. november kl. 20.00 på Royal Stage hos Skråen.

Jeg stødte tilfældigt på Jonah Blacksmith for et par år siden og fald pladask for deres folk-rock musik og nærværende liveoptræden. De to brødre forsangeren Simon og Thomas Alstrup er fra Thy og det bærer både optræden, anekdoterne mellem sangene og deres tekster præg af. Alt ved dem virker livsbekræftende og med stor kærlighed til livet.

Der var på grund af corona lidt udskiftning i syv-mands-bandet, men det mærkede man ikke til. Alt ‘spillede’ og energien var vild, farverig og fuld af spilleglæde. Koncerten og bandet er i særdeleshed i verdensklasse.

For omkring en måned siden udgav Jonah Blacksmith deres tredje studiealbum ‘Brothers’ og der blev til denne koncert spillet et par af de nye numre. Jeg må sige, at de høje forventninger, jeg havde til de nye sange, blev indfriet.

Både melodi og tekst i for eksempel titelnumret ‘Brothers’ holder og det er bemærkelsværdigt hvordan deres tekster berører livets problemer og fine budskaber uden at blive overfortolket i en tung tekst. Kærlighed til livet synges og spilles fængende og smukt.

Denne aftens koncert bød også på nogle af deres tidligere hits som ‘Daughter of Jonah’, ‘Monster’ – som jeg virkelig er vild med, og ‘once you love’ – alle sange blev hyldet og belønnet med klap, tramp og masser af pift fra publikum. Det var en bragende succes og Skråen formåede igen, at sørge for den bedste oplevelse, under de restriktioner der er i denne coronatid. Hatten af for det!

Jonah Blacksmith er opkaldt efter brødrenes bedstefar Johannes Alstrup, der var smed i den lille by Koldby i Thy. Bandet har udgivet tre studiealbum: Northern Trail i 2014 samt et selvbetitlet album i 2017. 23. oktober 2020 udgave bandet sit tredje studiealbum ‘Brothers’.

Standarden er høj og jeg tror at bandet de næste år vil kunne opleves ude omkring på den internationale musikscene. Deres optræden og musikkens høje standard kan bære det! Alstrup-familien i Thy må være stolte af deres sønner.

Selv om aftenens koncert efter en time pludselig afbrydes af husets alarm og vi alle blev henvist ud på forpladsen, vendte bandet efter 15 minutters ufrivillig pause tilbage til scenen og sørgede for at den gode stemning var den vi gik fra Royal Stage med. En fremragende aften.

Der gives helt klart 6 stjerner.