Kom til julemarked Herregården Bratskov

Tekst Pressemeddelse | Foto Bratskov

Hele december bugner af spændende og hyggelige begivenheder for hele familien. Den første weekend i december er der ekstra meget julestemning på Herregården Bratskov, der ligger i Brovst, når de afholder deres årlige julemarked

Herregården danner 1. og 2. december en smuk ramme om et væld af spændende juleaktiviteter, som den har gjort siden 1998.

På julemarkedet kan du besøge de omkring 35 forskellige boder, hvor du finder et væld af spændende juleting, bl.a. keramik, dekorationer, nisser, pileflet, produkter af halm, håndlavede ting, garn, trædrejer, lys, småkager, honning, marmelade og meget mere.

Den gamle herregård byder også på arbejdende værksteder. Fra smedjen kan du høre den rytmiske hamren, når smeden banker de rødglødende hestesko i facon. I skolestuen kan man møde skolelæreren, som underviser i skønskrift, og måske kan du være heldig at høre en god julehistorie. Duften af gløgg, æbleskiver, kringle og andre julelækkerier strømmer ud af caféen og sætter ekstra blus på julestemningen.

Lørdag 1. december arrangerer Brovst Borgerforening nisseløb på herregården fra klokken 10. Klokken 14 er såvel børn som voksne inviteret til at danse med omkring det store juletræ i gården, hvor selveste julemanden også kigger forbi for at hygge med børnene. Herefter afsløres vinderen af nisseløbet.

På gårdspladsen sælges pyntegrønt og kirkegårdspynt. Skovsgård Hotel giver smagsprøve på deres dejlige suppe. Og i år har du mulighed for at købe brændte mandler, kandiserede æbler og candyfloss.

Brovst Lokalhistorisk Sognegruppe holder åbent begge dage kl. 10-16, og har til lejligheden juleudsmykket deres lokaler. Ja, hele herregården er pyntet med gran og lys af de frivillige fra Folkekirkens Nødhjælp. Det hele er et kig værd.

Julemarkedet er arrangeret af Folkekirkens Nødhjælp og Brovst Borgerforening, og overskuddet fra caféen går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

FAKTA
Program for weekenden finder du her på siden https://www.visitjammerbugten.dk/herregaarden-bratskov-i-julehumoer-jul-paa-bratskov-gdk1046648

Facebook: Herregården Bratskov i Julehumørhttps://www.facebook.com/events/981563645363945/