Herregården Bratskov bliver vakt til live

Pressemeddelelse

Torsdag den 28. juni lyder startskuddet til den 21. levendegørelse af Herregården Bratskov. Igen i år danner den flotte gamle herregård rammerne om den hyggelige event, hvor mere end 60 aktører klædt i dragter fra ”dengang” levende fortæller, om ”dengang morfar var ung”. 

Der vil som de foregående år køre hestevogn i parken, hvor også ponyerne er klar til at give børnene en ridetur. I smedjen står smeden klar til at smede hestesko, ligesom både skolelæreren og skomageren også er klar til at byde velkommen til både store og små.

I kælderen står den grumme heks klar til at fortælle uhyggelige historier til børnene, alt imens hun brygger en væmmelig trylledrik. Inde i herregårdens flotte stuer sidder alle de flittige hænder og fremviser gammelt håndværk, og ude på gårdspladsen sørger slotsherren sammen med spillemændene for den hyggelige musikalske stemning – alt imens der i de mange boder på gårdspladsen vises gammelt håndværk.

I lighed med de tidligere år vil der være råvaremarked i alleen op til Bratskov, hvor der blandt andet kan købes friske grøntsager, jordbær, honning, marmelader og is.

Når levendegørelsen skydes i gang torsdag den 28. juni, med temaet ”Gamle sange og lege” hvor det traditionen tro er besøg af børnehaven fra Elmevej i Brovst. Det er altid festligt, når børnene viser, hvad de har øvet på i mange uger. Det er ren livsglæde for både børn og voksne at se de små udfolde sig. I år vil vi også få fornøjelsen af Ida Larsen, der vil få de besøgende til at synge med på gamle sange og dermed få rørt stemmebåndet.

 

Program:

Den 5. juli viser Edwin Carstensen sin samling af gamle håndredskaber. Han har altid interesseret sig for værktøj af en hver slags fra de gode gamle dage og samlet igennem mange år. Der er også værktøj han ikke kender brugen af – måske kan du hjælpe med forslag?

Den 12. juli kan der studeres runde former og blankt pudset lak, når den gamle herregård besøges af veteranbiler. Veteranbil entusiaster fremviser deres biler frem, og der vil være rig mulighed for at få en snak med ejerne. Invitationen er igen sendt bredt rundt til veteranbil-entusiaster, så vi regner også med at få en del biler at kigge på i år.

Den 19. juli er der besøg af Inger Thunbo og hendes opvisning med Historisk Mode fra 50’erne under temaet ”En sommerdag i 50’erne – fra morgen til aften”. Her fremvises et udvalg af hendes samling af sommerklæder fra gamle dage med alt fra natkjole til de store selskabskjoler. Det er helt fantastisk hvad samlingen rummer og altid spændende at se, hvad der er valgt ud til denne sommer.

Den 26. juli kommer tre friske vaskepiger, som viser, hvordan man i gamle dage vaskede sit tøj. Der vil blive vasket på vaskebræt, i en gammel vaskemaskine og en vaskeheks. Og har man lyst, må man gerne selv prøve de gamle vaskeredskaber. Især børnene plejer gerne at ville prøve kræfter med de finurlige redskaber.

Den sidste levendegørelse bliver torsdag d. 2. august, hvor der er besøg af Han Herred Traktorlaug, som laver en flot udstilling af gamle maskiner og traktorer. Der vil helt sikkert også blive maskiner, som arbejder, og det er altid populært at se på for både store og små. En dag der vækker minder hos mange landmænd, og ”kan du huske” lyder mange gange denne dag.

Levendegørelsen af Bratskov finder sted hver torsdag fra kl. 10.00-13.00 i ugerne 26-31. Der er som altid gratis entré og spændende rundvisning hver torsdag kl. 11 på Bratskov.