Kendt strikdesigner gæster Aalborg

Tekst Julie Keldorff/Fokus Folkeoplysning | Foto Presse

Strikdesigner Lærke Bagger er kendt for perlebesat strik, som popstjernerne elsker. Det er glamour og kreativitet på højt plan, – og så er hun nordjyde. Nu gæster hun sin hjemby d. 17. august med et foredrag, der skal varme strikkere op til efteråret og til den kommende håndværk – og designfestival, Fiberfryd.

Mød en af Danmarks førende designhåndværkere

X-factor dommer Mette Lindberg og udenlandske navne som Miley Cyrus går med hendes design. Hendes strik tæller op til 25.000 perler, og brandet Lærke Bagger har 50.000 følgere på Instagram.

Lærke Bagger har på kort tid placeret sig som strikdesigner med opgaver i både ind – og udland. Hun er uddannet ved Designskolen i København og arbejder som freelance og som kreativ chefdesigner ved garnfirmaet Hjertegarn. Selvom Lærke bor i Købehavn, har hun ladet sig lokke ”hjem” for en stund. Invitationen kommer fra FOKUS Folkeoplysning og Garncafe Madsine.

– Vi har givet håndslag med Madsine om et tæt samarbejde, der skal løfte glæden ved kreativitet til nye højder i vores kulturhus på Strandvejen i Aalborg Vestby. Her har Madsine over sommeren fået nye butikslokaler i forlængelse af vores eventsal, og vores fælles netværk og naboskab giver os en masse muligheder – som for eksempel at få Lærke Bagger på besøg, fortæller Hanne Tambo, som er programansvarlig i FOKUS.

En fryd af fibre og fingerfærdighed

Aftenen med det nordjyske striktalent byder på inspiration til at udfordre sig selv, bryde regler og se, at man ikke behøver mestre håndværket 100% for at lave noget godt. Der er lagt op til godt strikkeselskab, når Lærke fortæller med fokus på sin designmæssige tilgang og forskellige metodiske greb. Hun medbringer strik, skitser og prøver og til sidst kommer alle deltagende selv til at prøve kræfter med en af Lærkes teknikker. Foredraget er en optakt til Fiberfryd Festival, en håndværk – og designfestival, som FOKUS og Madsine arrangerer d. 3. november for andet år i træk.

Sidste år trak Fiberfryd fuldt hus til en lærerig dag indenfor strik, hækling og broderi. Inden sommerens hedebølge viger pladsen for de lune sweatre, varmer FOKUS og Madsine Aalborgs kreative fingre op med events og navne, der hitter indenfor dansk håndarbejde. Lærke Bagger har også en workshop på Fiberfryd, men den er næsten allerede udsolgt, efter billetsalget åbnede til festivalen, så vil man møde Lærke, er det nu man skal slå maskerne op og fatte strikkepindene.

Nyttige oplysninger

Foredraget med Lærke Bagger finder sted d. 17. august kl. 17-19.

Adressen er eventsalen i stuen, FOKUS, Strandvejen 19, 9000 Aalborg.

Billetprisen er 275 kr. Medbring hvid strikkeprøve i glatstrikning eller ret strikket på pind nr. 5 (min). Prøven skal være min. 10 x 10 cm, aflukket og hæftet. Tag også en hæklenål med i samme størrelse som de pinde, der brugt til strikkeprøven.

Vil du sikre dig en billet til Fiberfryd Festival d. 3. november, kan du finde link til program og tilmelding på www.fokus-folkeoplysning.dk eller ringe tlf. 99301000. Billetsalget er åbnet.