BabySymfoni – Aalborg Symfoniorkester præsenterer et nyt koncertkoncept for 0-3 årige

PRESSEMEDDELELSE Aalborg Symfoniorkester

Hvordan oplever en baby klassisk musik? Kan en tumling sidde stille og lytte? Skal man overhovedet det? Ikke nødvendigvis, mener Aalborg Symfoniorkester, der nu tilbyder en helt nyt koncert-koncept for sin hidtil yngste målgruppe – de 0-3 årige. Der bliver noget for både øjne og ører, og rammerne er uformelle og med plads til at både røre og høre.

 

BabySymfoni er en symfoni af sanseoplevelser tilpasset børn i alderen 0 til 3 år. Derfor er det heller ikke et helt orkester, de små møder, men i stedet to instrumenter, tuba og harpe, der både sætter lyd til lege-oplevelsen og spiller klassiske værker. Børnene møder også en sanger, der både leger og synger og er med til at aktivere dem.

 

Det hele foregår i Klassisk Sal i Musikkens Hus. Her er ikke nummererede stolerækker, men en masse puder på gulvet, som børnene og deres medfølgende voksne sidder på. Stemningen er afslappet, og her er ingen sidde-stille-tvang. Her bliver rum til bevægelse, hvis det passer de små at deltage i koncerten med hele kroppen.

 

Musikken er en blanding af korte klassiske værker af Piazolla og Saint-Saëns, folke-og populærmusik og en enkelt kendt børnesang. Koncerten varer cirka en halv time, og derefter er der plads til, at publikum bliver 10-15 minutter mere i rummet for at lege og se nærmere på instrumenter og møde musikerne, som er Mette Nielsen på harpe, Mattias Johansson på tuba samt Birgitte Holt Nielsen på sang m.m.

En ting er sikkert – ikke to koncerter bliver ens, for det afhænger meget af dagens publikum.

Når fjeren svæver ned mod gulvet, laver harpen en fin lyd. Som noget helt nyt introducerer Aalborg Symfoniorkester BabySymfoni – en involverende og nærværende koncert for de 0-3 årige.
Foto: Aalborg Symfoniorkester

 

Levende musik styrker børnene

 

Mødet med den levende musik er ikke bare en god oplevelse – det er også med til at styrke børnene.

 

Der er lavet talrige undersøgelser, som viser, at jo tidligere børn bliver eksponeret for levende musik, jo bedre er det for både deres kreativitet og deres indlæringsevne. Denne unge målgruppe møder musikken helt fordomsfrit, og med BabySymfoni skaber vi et rum, hvor de netop kan møde musikken sådan”, siger Tecwyn Evans, der er kunstnerisk chef for Aalborg Symfoniorkester. Han fortsætter:

 

Vi har fine arrangementer for de lidt større børn – blandt andet Langsom lørdag og familiekoncerter, og vi yder en stor rabat til studerende og unge under 30 år, men de helt små har vi ikke tidligere henvendt os til, og da Aalborg Symfoniorkester gerne vil være for alle, glæder jeg mig til at se, hvordan publikum tager imod dette nye tiltag”.

 

Der kan deltage op til 25 babyer plus deres voksne pr. arrangement, og billetprisen bliver på bare 50 kr. pr. person – uanset alder. BabySymfoni udbydes også til vuggestuer og dagplejere på formiddage på hverdage.

 

Aalborg Symfoniorkester har udviklet sit nye tiltag i samarbejde med producent og sanger Birgitte Holt Nielsen, der til daglig er leder af KulturCentralen på Djursland. Birgitte Holt Nielsen er uddannet i klassisk sang fra Det Jyske Musikkonservatorium i 1989 og dannede samtidig operagruppen Æventyr Operaen, som specialiserede sig i at producere og spille operaforestillinger for børn. Fra 2001-2020 var hun ansat som producent, og sanger ved Den Jyske Opera med børn og unge som hovedområde, og er initiativtager og leder af GrowOP! Danmarks første operafestival for børn og unge, som blev tildelt P2 prisen som Årets Nyskabelse 2017.

 

Medvirkende:

Mette Nielsen, harpe i Aalborg Symfoniorkester

Mattias Johansson, tuba, 1. solo i Aalborg Symfoniorkester

Birgitte Holt Nielsen, sang m.m.

 

Tid og sted:

Lørdag 25. marts 2023 kl. 11 i Klassisk sal i Musikkens Hus

Søndag 26. marts 2023 kl. 11 i Klassisk sal i Musikkens Hus

 

Arrangør:

Aalborg Symfoniorkester